Home » Invatamant » Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, beneficiarii Centrului de Zi, cât și cei ai Centrului de Recuperare pentru Copii cu Tulburări Comportamentale din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 (CSC 2) din Bârlad, s-au prins în Hora Unirii.

A fost doar o repetiție pentru ziua de mâine, 24 Ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Pentru câteva minute, curtea Complexului a răsunat de acordurile cunoscutului cântec patriotic, pe versurile poetului Vasile Alecsandri, dar și de glasurile copiilor îmbrăcați frumos, în costume naționale.

Zilele trecute, copiii Centrului, care provin din medii  defavorizate  sau care au  probleme comportamentale,  au fost informați de către educatori cu privire la semnificația zilei de 24 Ianuarie, zi în care, de 161 de ani, românii se prind în Hora Unirii.

„Copiii care sunt beneficiarii serviciilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 sunt copii cu anumite probleme, dar care au și ei dreptul să cunoască istoria acestui popor. Specialiștii Centrului continuă ceea ce face școala, consolidând în cadrul centrului cunoștințele dobândite în orele de la clasă. Beneficiarii noștri, cu vârste între 7 și 17 ani, au reacționat cu interes în fața informațiilor despre semnificația zilei de 24 Ianuarie, pe care educatorii le-au transmis, și s-au bucurat când au învățat pașii pentru a juca Hora Unirii. Miercuri a fost o repetiție generală în curtea Complexului, iar mâine, cei mai mari vor participa la manifestarea organizată cu acest prilej de municipalitate”, a declarat, pentru Est News, Costel Zara, șeful CSC nr. 2 Bârlad.

Cea care s-a implicat foarte mult în coordonarea acestor copii este soția preotului Ciprian Tacu, preot cu care CSC nr. 2 are un frumos parteneriat. Raluca Tacu este cea care i-a învățat pe acești beneficiari speciali câteva cântece patriotice, pe care le-au cântat ieri, cu emoție,  în curtea Centrului. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: