Home » Administratie » Primăria Vaslui relansează Zona Metropolitană, din care fac parte 11 comune

Primăria Vaslui relansează Zona Metropolitană, din care fac parte 11 comune

Zona Metropolitană Vaslui revine în atenția autorităților publice locale. Organizația are în prezent un sediu pe strada Ana Ipătescu din municipiul Vaslui, cotizațiile au fost achitate de către membri și a fost angajată o persoană care se ocupă de organizarea și derularea activităților.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că se are în vedere implementarea unor proiecte în Zona Metropolitană. Unul din proiectele importante vizează extinderea ttransportului local și în localitățile care fac parte din această structură.

”Pentru toată lumea trebuie asigurat transportul, deoarece reduce poluarea. După transport vine asigurarea locurilor de parcare, construirea de piste de biciclete, accesul în instituțiile publice etc. Se poate foarte ușor să se prelungească linia de troleibuz din municipiul Vaslui spre comunele Muntenii de Jos și Muntenii de Sus. Avem alte oportunități în domeniul agricol, în creșterea animalelor. Noi avem în administrare la Moara Greci o suprafață de pășune, pe care o putem pune la dispoziție unor crescători de animale. Mai avem în vedere și alte proiecte, cum ar fi în domeniul educației”, a precizat Vasile Pavăl.

Potrivit legii, municipiile resedință de județ pot constitui zone metropolitane prin asociere cu localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată. Inițiativa locală constă în asocierea municipiului Vaslui cu cele 11 comune din jurul orașului (Bălteni, Delești, Laza, Lipovăț, Muntenii de Jos, Muntenii de Sus, Pușcași, Ștefan cel Mare, Tanacu, Văleni și Zăpodeni) pentru a forma o zonă metropolitană funcțională. Pe perioada exercițiului bugetar al Uniunii Europene 2014 -2020, se aduc în prim plan o serie de instrumente financiare noi, adresate exclusiv dezvoltării urbane integrate.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: