Home » Uncategorized » Decizie fără precedent în județ din cauza coronavirus: ”Școala altfel” se desfășoară doar în unitățile de învățământ

Decizie fără precedent în județ din cauza coronavirus: ”Școala altfel” se desfășoară doar în unitățile de învățământ

Activitățile din cadrul săptămânii ”Școala altfel” se vor desfășura în județul nostru doar în unitățile de învățământ, fără ca elevii și preșcolarii să mai poată merge în vizită la muzee, teatre, grădini botanice ori zoologice, fabrici sau instituții ale statului, așa cum se întâmpla până acum. Motivul invocat de către șefii Inspectoratului Școlar Vaslui este prevenirea apariției unor cazuri de coronavirus și în județul nostru.

Cei 60.000 de copii și adolescenți din județul nostru nu vor mai avea voie să desfășoare niciun fel de activitate care să implice colectivități cu persoane din exteriorul unităților de învățământ. Pe lângă faptul că nu mai este permis accesul grupurilor de părinți în școli ori grădinițe la diverse activități școlare, cum ar fi, spre exemplu, ”100 de zile de școală”, nici elevii și preșcolarii nu mai au voie să părăsească în grup organizat unități de învățământ pentru a participa la diverse evenimente din orașe sau comune. În acest sens, ”Școala altfel” nu se va mai putea desfășura decât în incinta unităților de învățământ, deși mulți învățători și diriginți aveau planificate vizitarea unor obiective, cum ar fi muzee, teatre, grădine botanice ori zoologice, fabrici sau diverse instituții ale statului.
”Noi am făcut recomandări directorilor unităților de învățământ cu privire la unele evenimente care presupun multe persoane în școală sau într-un spațiu unde să fie prezenți și elevi. În consecință, activitățile din cadrul săptămânii ”Școala altfel” se vor face doar în incinta unităților de învățământ. De asemenea, și olimpiadele școlare se vor desfășura la fel ca și exemenele naționale, sub supravegherea unei asistente medicale și cu măsuri sporite de igienă”, ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.
Toate aceste măsuri dispuse de ISJ Vaslui au fost luate pentru a preveni apariția unor cazuri de coronavirus în județul nostru. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: