Home » Local » Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate la domiciliu din cauza COVID-19 sunt sprijiniți în această perioadă de Episcopia Hușilor, prin intermediul Asociația ”Filantropia Ortodoxă” Huși. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române le duc acasă celor care nu pot părăsi locuința alimente de strictă necesitate, precum și medicamente.

Episcopia Hușilor, prin Asociația ”Filantropia Ortodoxă” Huși, continuă acțiunile sociale în sprijinul persoanelor celor mai vulnerabile în această perioadă de epidemie cu noul coronavirus.
Astfel, prin intermediul centrelor sociale de la Huși, Bârlad, Boțești, Ghermănești și Fălciu, în colaborare cu primăriile locale, sunt sprijinite, cu respectarea tuturor măsurilor de igienă și protecție stabilite de autorități, persoanele care nu se pot deplasa în vederea aprovizionării cu alimente sau medicamente.
Fiecare primește constant, la domiciliu, alimente neperisabile, hrană caldă și produse de igienă, precum și medicamente.
”Deoarece în mediul rural sunt numeroase persoane lipsite de orice sprijin, angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși au distribuit alimente și produse de igienă și în comunitățile din Novaci, Duda, Râșești și Bogdănița. Acțiunile vor continua și în alte parohii din mediul rural”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor, Cosmin Gubernat.
Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși funcționează cu binecuvântarea preasfințitului Ignatie, episcopul Hușilor, iar așezămintele ei sociale, de la Huși, Bârlad, Boțești, Ghermănești și Fălciu se află în parteneriat cu primăriile Huși, Bârlad, Boțești, Drânceni și Fălciu. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*