altex
Justitie

Ucigaș condamnat cu suspendare

de Marian MOCANU

Magistrații Tribunalului Vaslui au dat sentința în cazul lui Dănuț Florin Năstac, patronul bârlădean care a omorât în bătaie un cerșetor pentru că-i deranja clienții. Năstac a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și opt luni cu suspendare și efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității.

La începutul lunii august a anului trecut, un om al străzii din municipiul Bârlad a fost găsit de un trecător pe aleea din fața unui bloc din apropierea cimitirului „Eternitatea”. Acesta prezenta mai multe lovituri la față și pe corp, fiind practic în agonie. Transportat la spitalul Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a decedat după circa o oră.

Mihăiță Panainte era cunoscut în zonă pentru faptul că practica cerșetoria și căuta de mâncare prin tomberoanele de gunoi. După câteva zile de căutări, a fost identificat și agresorul, în persoana lui Dănuț Florin Năstac, în vârstă de 47 de ani, care locuia în apropiere și avea un magazin în zonă. Bărbatul a declarat anchetatorilor că era încontinuu agasat de victimă, care-și făcea veacul în fața magazinului, deranjând, prin cererile sale, clienții. Năstac i-a cerut în mai multe rânduri lui Panainte să se îndepărteze, însă acesta, pe lângă faptul că refuza, mai era și violent. La un moment dat, patronul magazinului nu a mai rezistat și a tăbărât pe cerșetor, lovindu-l de mai multe ori cu pumnii și picioarele.

După mai bine de zece luni de la comiterea faptei, Năstac a primit sentința din partea judecătorilor Tribunalului Vaslui. Aceștia l-au condamnat pe patronul bârlădean, acuzat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, la o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. În plus, Năstac va trebui să execute un număr de 60 de zile de muncă neremunerate în folosul comunității, în cadrul serviciilor publice ale Primăriei și ale Poliției municipiului Bârlad. Prin sentinața judecătorilor, Dănuț Florin Năstac are un termen de încercare de trei ani, timp în care, dacă va comite vreo altă faptă de natură penală, va fi obligat să execute această pedeapsă în spatele gratiilor.

test

Sentința nu este definitivă, atât condamnatul, cât și procurorii având drept de apel în termen de zece zile de la comunicare.

Related Articles

One Comment

Back to top button