Case la cheie, gata în trei luni! Oferta excepțională a CMR London Bârlad
Societatea „CMR London” din Bârlad a intrat într-o nouă etapă. De o lună, a venit în fața clienților săi cu un nou concept european – case pe schelet de lemn, ecologice, trainice, construite profesionist și oferite la cheie într-un timp record, de trei luni.
CMR London are acum trei colaboratori de nădejde – firme din Bârlad, Harghita și Iași, acreditate și experimentate pentru fiecare etapă a construcției casei. În Europa, casele pe schelet de lemn sunt preferate celor din beton și cărămidă, însă în România aceste structuri nu sunt atât de cunoscute și solicitate, deși avantajele sunt evidente față de construcțiile clasice.
În Harghita, totuși, în ultimii ani, aproape toate casele s-au construit pe schelet de lemn, în vreme ce în județul Vaslui, doar 30 de proprietari au optat pentru acest tip de construcție, în ultimii zece ani.
„Am venit pe piață cu un nou tip de construcție, pe care dorim să-l promovăm tocmai pentru avantajele multiple pe care le are. Casa pe schelet de lemn este o casă ecologică, prin simplul fapt că nu emană substanțe toxice. Se lucrează cu materiale zvântate și, în plus, aceste structuri sunt destul de elastice și mult mai rezistente la cutremur. Viteza de lucru este destul de mare, având în vedere că în cazul acestor construcții nu se folosește zidărie. Aceste case, ale căror costuri sunt cu aproximativ 50% mai scăzute decât în cazul celor clasice (prețul pornește de la 470 euro/mp), sunt oferite la cheie în doar trei luni. Termenul de execuție este unul destul de mic, întrucât se lucrează organizat, cu echipe specializate pe domenii – instalatori, electricieni, finisori. Lucrăm pe baza proiectului prezentat de client, dar noutatea este că, la cerere, firma noastră poate realiza proiectarea și poate chiar obține autorizația de construcție și toate avizele necesare construirii unui imobil.”, a declarat Răzvan Onofrei, administratorul CMR London.
Acesta spune că fundația casei pe schelet de lemn este identică cu cea a caselor din cărămidă sau beton, ceea ce îi conferă stabilitate și rezistență. De structura din lemn, fațade și izolație se ocupă partenerul din Harghita al CMR London, o firmă cu experiență în domeniu de 25 de ani. Aceasta a construit astfel de case în Franța, Monaco, dar și în România, iar în județul Vaslui a realizat până acum 30 de case din care șase în Bârlad, 20 la Huși și patru la Vaslui (chiar și duplexuri).
Structura completă din lemn se tratează ignifug, astfel încât construcția prezintă un nivel ridicat de protecție împotriva incendiilor. Fațadele pe care firma din Harghita le execută sunt fie cu sistem clasic de izolație (poliester cu vată minerală), sau fațade ventilate, din lemn (bușteni, lambriuri gen rustic).
De ce sa optezi pentru o casa din lemn?
O casa din lemn este o casa care respira in armonie cu mediul inconjurator. Lemnul are capacitatea de a absorbi si de a emana umiditate, de a de a filtra si purifica aerul, pastrand in acest mod un climat interior placut si sanatos.Asa cum spuneam si mai devreme, lemnul are un aspect foarte placut, astfel casele din lemn sunt mult mai atractive din punct de vedere vizual si nu au nevoie de alte finisaje sau elemente decorative care se pot dovedi a fi costisitoare.Lemnul este un foarte bun material izolator, astfel ca o casa va ramane racoroasa pe timpul verii si calduroasa iarna, ceea ce face metoda de constructie mult mai sustenabila.Un alt mare avantaj al unei case din lemn este acela ca ridicarea ei dureaza mai putin decat in cazul uneia conventionale si pretul total al montarii acesteia va fi cu aproximativ 30% mai mic decat in cazul celor din beton si/sau caramida.
Montare
Cum se realizeaza montajul casei de lemn
Dupa uscarea si prelucrarea lemnului brut acesta se ignifugheaza. Apoi se lucreaza la modelarea peretilor (in sistem timber frame).Pentru modelare se fac cadre din lemn (peretele propriu-zis), se placheaza partea inferioara cu OSB, se pune vata si mai apoi se placheaza la partea superioara cu OSB. Echivalentul termic al unui perete tip sandwich de 15 cm (OSB, vata minerala, rigips) este egal cu al unuia de caramida de 50 cm.Pentru izolatie interioara avem si varianta cu Spuma poliuretanica.
O variantă mai bună, dar ușor mai scumpă, o reprezintă izolarea fațadei casei cu spumă poliuretanică, un produs ecologic, ce acoperă prin metoda de sprayere toate golurile și sprafețele, nelăsând să se dezvolte nici un fel de mucegai, germeni sau bacterii, nefiind plăcut rozătoarelor sau altor dăunători. Spuma poliuretanică este singurul material care prin aplicarea sa elimină punțile termice, fiind cel mai bun izolator clasa materialelor de izolare, pentru că printr-o singură aplicare izolează fonic, termic și hidro. De realizarea acestui tip de izolație se ocupă celălalt partener al CMR London, o firmă din Bârlad cu o experiență în domeniu de 20 de ani. Specialiștii în astfel de izolații spun că o casă pierde energia în proporție de 45% prin fundație și placă, 25% prin pereți și 35% prin acoperiș, iar izolarea cu spumă poliuretanică reduce considerabil aceste pierderi. Imobilele izolate cu spumă poliuretanică reduc substanțial costurile pentru încălzire. Casele cu structură de lemn, construite de CMR London Bârlad și firmele cu care colaborează, au avantajul că păstrează mult mai bine căldura, încălzirea putându-se face în mod clasic sau prin pardoseală.
Cum funcționează aceasta tehnologie?
Spuma poliuretanica este formată de doua componente lichide, Poliol si Izocianat. Acestea se pulverizeaza cu un utilaj profesional la cald pe suprafata dorita. La pulverizare cele două substanțe se amesteca și printr-o reacție chimică se obține spuma.In câteva secunde spuma isi mareste volumul si formeaza o izolatie compactă, fara punti termice,de aceea este numita și izolația viitorului.
Experiența arată că în județul Vaslui oamenii aleg să construiască locuințe din cărămidă și beton, motivând că sunt mult mai rezistente. Unii ezită să opteze pentru o casă pe structură de lemn, de teamă ca nu cumva intemperiile să le deterioreze. Amuzant și fals în același timp! Specialiștii spun că o casă construită pe structură de lemn este la fel de trainică precum una din beton. Șuruburile folosite pentru îmbinarea elementelor sunt unele speciale și odată fixate, rămân acolo exact cum au fost montate.
„Încet, încet, mentalitatea clienților se schimbă. Suntem convinși că acest nou tip de casă va fi în următorii ani în topul preferințelor celor care doresc să-și construiască repede o casă rezistentă, ecologică, care asigură încălzire la costuri reduse, care rezistă mai bine la cutremur decât cele clasice, dar și o casă aspectuoasă, clientul putând opta între arhitectura urbană sau cea rustică. Deși avem doar o lună de când lucrăm în această formulă, am fost solicitați deja de doi clienți din Bârlad. O casă se află în faza de proiectare, iar cealaltă este deja în construcție. Cei interesați de conceptul propus de noi ne pot contacta la numărul de telefon 0720 040 070 sau la cmrbarlad@gmail.com”, a precizat Răzvan Onofrei.