Home » Sport » "Duracell" e cel mai bun din țară la Kempo

"Duracell" e cel mai bun din țară la Kempo

Este vorba de Rareș Mîrzac, un băiețel de 8 ani, din Bârlad, care activează în cadrul Clubului de arte marțiale „Miyagi Dojo” din Bârlad

Clubul de arte marțiale Miyagi Dojo din Bârlad se mândrește cu câțiva sportivi foarte buni, care au în palmares zeci de medalii de aur. Revelația clubului este Rareș Mîrzac, poreclit „Duracell”. La categoria și greutatea lui, Rareș este cel mai bun din țară la Kempo.

Am avut de-a lungul celor șapte ani de existență a clubului copii de excepție iar Duracell este unul dintre ei. Nu doar aptitudinile îl recomandă, ci și atitudinea. A progresat mult în cei patru ani de când practică Kempo și se vede că deja are alura unui luptător”, a declarat sensei Gabriel Manta, fondatorul clubului.

Deși mic de statură, Rareș se impune printr-o condiție fizică, o tehnică și o școală a căderii excelente. Reușește să execute săritura leului peste șase persoane și are o cădere impecabilă. Luptă cu adversari mai grei decât el și îi doboară prin tehnica pe care o stăpânește foarte bine. Rareș a obținut 10 medalii de aur la campionate naționale și este posesorul centurii albastre. Practică Kempo alături de fratele său, Toma, mai mare cu 5 ani decât el.

Ambii sunt elevi ai școlii gimnaziale „Manolache Kostache Epureanu” din Bârlad.

Kempo nu înseamnă bătaie. școala de Kempo sau Kung Fu nu înseamnă o școală de creat bătăuși pe bandă rulantă. Artele marțiale în general și Kempo, în special, te disciplinează, te fac mai calm, te fac să găsești în tine resurse cu care să rezolvi problemele ce apar, mai repede și mai bine. Cel puțin, așa s-a întâmplat cu mine”, a declarat campioana națională Anca Miron, studentă la Iași și, în timpul liber, instructor la Clubul Miyagi Dojo.

Acum, în vacanță, se fac trei antrenamente pe săptămână. Cei 160 de sportivi, care practică atât Kempo cât și Kung Fu la Clubul Miyagi Dojo, sunt antrenați de sensei Gabriel Manta, Elena Vasilache și, cât îi permite timpul, Alina Miron.

Deși au adus zeci de medalii de aur de la competițiile naționale și internaționale, cei de la Clubul Miyagi Dojo nu au o sală a lor. Se antrenează în sala de sport a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” și speră ca în viitorul apropiat să aibă o sală proprie.

Mihaela NICULESCU

Este vorba de Rareș Mîrzac, un băiețel de 8 ani, din Bârlad, care activează în cadrul Clubului de arte marțiale "Miyagi Dojo" din Bârlad Clubul de arte marțiale Miyagi Dojo din Bârlad se mândrește cu câțiva sportivi foarte buni, care au în palmares zeci de medalii de aur. Revelația clubului este Rareș Mîrzac, poreclit „Duracell”. La categoria și greutatea lui, Rareș este cel mai bun din țară la Kempo. „Am avut de-a lungul celor șapte ani de existență a clubului copii de excepție iar Duracell este unul dintre ei. Nu doar aptitudinile îl recomandă, ci și atitudinea. A progresat mult…

Review Overview

User Rating: 0.6 ( 1 votes)

About Mihai Vasile