Home » Justitie » Cercetat pentru că a furat o butelie

Cercetat pentru că a furat o butelie

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Zorleni, este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de furt din locuință. Ionel M, domiciliat în satul Popeni, comuna Zorleni, în noaptea de 13/14 iulie, a intrat în curtea unei locuințe sărind gardul, apoi a pătruns fără drept într-o anexă a locuinței și a sustras o butelie pe care a demontat-o de la aragaz. În aceeași noapte, a vândut butelia unui cetățean din aceeași localitate, pentru 50 de lei. Polițiștii au recuperat prejudiciul creat prin comiterea infracțiunii de furt, restituind butelia persoanei vătămate, iar în prezent, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

„Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi”

O campanie desfășurată în prezent de către polițiști care are ca scop prevenirea furturilor din locuințe este intitulată „Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi”.

În primele șase luni ale acestui an la nivelul județului Vaslui, au fost sesizate 1989 de infracțiuni de furt, în scădere cu 387 față de aceeași perioadă a anului trecut, scăderea reprezentând 16,29%. Din numărul total de fapte sesizate în decursul acestu an, 289 reprezintă furturi din locuințe, în scădere cu 10, 52% față de primele 6 luni ale anului 2013. Dintre acestea 60% au loc în mediul rural și au ca principale cauze: neasigurarea corespunzătoare a locuințelor, atât la plecarea cât și pe timpul prezenței la domiciliu și primirea în locuință a persoanelor necunoscute care profită de naivitatea persoanelor și sustrag diferite bunuri. (Roxana NĂSTASĂ)

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Zorleni, este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de furt din locuință. Ionel M, domiciliat în satul Popeni, comuna Zorleni, în noaptea de 13/14 iulie, a intrat în curtea unei locuințe sărind gardul, apoi a pătruns fără drept într-o anexă a locuinței și a sustras o butelie pe care a demontat-o de la aragaz. În aceeași noapte, a vândut butelia unui cetățean din aceeași localitate, pentru 50 de lei. Polițiștii au recuperat prejudiciul creat prin comiterea infracțiunii de furt, restituind butelia persoanei vătămate, iar în prezent, efectuează cercetări sub aspectul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile