Home » World » Jihadiștii i-au avertizat pe părinții lui James Foley că fiul lor va fi ucis

Jihadiștii i-au avertizat pe părinții lui James Foley că fiul lor va fi ucis

Jihadiștii i-au avertizat pe părinții jurnalistului american James Foley, după lansarea atacurilor americane în Irak, că fiul lor va fi ucis, a anunțat miercuri unul dintre angajatorii săi.
Philip Balboni, directorul general al site-ului de știri GlobalPost, pentru care James Foley a lucrat în Libia, după care în Siria, unde a fost răpit în 2012, a dezvăluit că răpitorii s-au aflat în contact atât cu el, cât și cu familia jurnalistului american în cursul mai multor săptămâni înainte de decapitarea sa.
„Ne-am aflat în contact cu răpitorii și ei au părut, la un moment dat, că sunt receptivi la ideea unei negocieri care ar fi condus la eliberarea sa”, a afirmat Balboni pentru postul de televiziune MSNBC.
Dar răpitorii au „întrerupt comunicarea cu noi și cu familia” lui James Foley.
După lansarea atacurilor aeriene americane în Irak, la 8 august, – primele de la retragerea trupelor Statelor Unite din teritoriul irakian, în 2011 -, Statul Islamic (SI) i-a amenințat pe părinții lui Foley că fiul lor va fi ucis.
„Nu am făcut public acest fapt, dar există un mesaj, după începutul atacurilor, care a fost transmis familiei și afirmă că James va fi executat”, a precizat el.
„Am sperat și ne-am rugat să nu fie cazul și am făcut tot ce am putut pentru a restabili comunicarea cu ei și pentru a le spune că Jim era doar un jurnalist nevinovat
care iubea poporul sirian, înțelegea islamul și dorea doar să relateze istoria poporului” din Siria.
Întrebat despre o posibilă legătură între atacurile americane și uciderea lui Foley, Balboni a răspuns că „începutul atacurilor, care au fost lansate cu bună știință de către guvernul nostru, probabil a pecetluit soarta lui Jim”.
Dar, a subliniat el, familia lui James Foley nu leagă moartea sa de decizia președintelui Barack Obama de a lansa aceste atacuri.
Potrivit lui Balboni, familia se concentrează acum asupra sorții altor ostatici, inclusiv a americanului pe care SI amenință că îl va ucide dacă atacurile vor continua.
„Știm ce au făcut ei și credem că sunt capabili să repete” comiterea unui astfel de act, a spus directorul general al GlobalPost.
Începând din 8 august și până în prezent, Statele Unite au efectuat 84 de atacuri aeriene în nordul Irakului, 51 dintre acestea fiind destinate sprijinirii forțelor irakiene în apropierea barajului de la Mosul.
SI, o grupare ultraradicală care intenționează să creeze un califat în Siria și în Irak, a difuzat pe Internet o înregistrare video care prezintă decapitarea jurnalistului american James Foley.
În aceeași înregistrare, jihadiștii amenință că îl vor ucideși pe jurnalistul american Steven Sotloff, explicând că este vorba de un act de ripostă față de raidurile aeriene americane din Irak.
Pentagonul și Casa Albă au anunțat miercuri că forțele americane au efectuat „în această vară” o operațiune de salvare a unor ostatici deținuți de SI în Siria, dar au eșuat.
Sursa: mediafax.ro

Jihadiștii i-au avertizat pe părinții jurnalistului american James Foley, după lansarea atacurilor americane în Irak, că fiul lor va fi ucis, a anunțat miercuri unul dintre angajatorii săi. Philip Balboni, directorul general al site-ului de știri GlobalPost, pentru care James Foley a lucrat în Libia, după care în Siria, unde a fost răpit în 2012, a dezvăluit că răpitorii s-au aflat în contact atât cu el, cât și cu familia jurnalistului american în cursul mai multor săptămâni înainte de decapitarea sa. "Ne-am aflat în contact cu răpitorii și ei au părut, la un moment dat, că sunt receptivi la ideea unei negocieri care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile