Home » Administratie » CARP își va primi banii peste doi ani și jumătate

CARP își va primi banii peste doi ani și jumătate

de Mihaela NICULESCU

În maximum doi ani și jumătate, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad va intra în posesia sumelor pe care le-a cheltuit în perioada 2003 – 2010 pentru construirea Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice din Bârlad. Pentru că a considerat că primăria nu a acționat onest în ceea ce privește alocarea fondurilor, CARP a hotărât să se retragă în 2011 și ulterior și-a cerut banii înapoi. După o perioadă de neînțelegeri cu administrația locală, CARP are motive să spere.
În ședința de Consiliu Local din 29 ianuarie 2015, s-a convenit încheierea actului adițional la protocolul încheiat în iulie 2003, privind Centrul rezidențial, și certificarea acestui act adițional. Actul adițional prevede obligativitatea Primăriei de a restitui CARP suma de 1.610.292 lei, în două tranșe, dar și plata contravalorii terenului, (proprietate a CARP) pe care este ridicat centrul rezidențial. Suma pe care CARP o va primi pentru teren este de 440.680 lei.
„Prima rată va fi achitată în termen de șase luni de la data recepției finale a clădirii, iar a doua rată, în maximum șase luni de la plata primei tranșe”, a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad.
Pentru ca banii să intre în posesia CARP, este nevoie de alocarea de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale a peste 2 milioane de lei, bani cu care să se finalizeze Centrul rezidențial pentru bătrâni.
Că lucrurile sunt pe făgașul bun, au dat asigurări atât deputatul Adrian Solomon, cât și președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, prezenți sâmbătă la Ivești, cu ocazia Adunării Generale a membrilor CARP Bârlad.
Deputatul Adrian Solomon l-a asigurat pe președintele CARP că lucrurile sunt pe cale de a se rezolva.
solomon_adrian33„Se încheie o epopee de vreo trei ani, în care am încercat să găsim un numitor comun pentru rezolvarea acestei probleme, care părea fără rezolvare. Îl asigur pe domnul Mihai că, de luni 2 martie, va avea un alt partener de discuție. Domnul primar Marin Bunea este mai apropiat decât a fost domnul primar Constantinescu și asta vine să întărească argumentele noastre că obiectivul va fi dus la bun sfârșit. De asemenea, toate obligațiile care-i revin Consiliului Local, prevăzute în HCL de luna trecută, vor fi respectate. Ca participant la ședința de comisie în care s-a discutat bugetul, pot să vă asigur că doamna ministru Rovana Plumb a declarat că atunci când diferendele dintre cei doi parteneri (n.r. – Primărie și CARP) vor fi rezolvate, ministerul va pune la dispoziție sumele necesare finalizării obiectivului. În maximum o lună, vom avea o hotărâre de Guvern, prin care se va asigura cadrul legal finanțării lucrărilor la azilul din Bârlad. După recepția lucrării, Consiliul Local va trebui să respecte toate clauzele trecute în contract”, a declarat deputatul Adrian Solomon, președinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din cadrul Camerei Deputaților.
Și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a întărit declarația deputatului Adrian Solomon.
buzatu„Am avut un sentiment plăcut când am văzut acel acord semnat și pot să vă spun că atâta timp cât voi mai fi în aceste funcții, voi sprijini respectarea acestui acord. Dacă va avea nevoie, Consiliul Local Bârlad va avea sprijinul Consiliului Județean, pentru că este important să fie finalizat Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice”, a spus Dumitru Buzatu.
Potrivit actului adițional, Consiliul Local Bârlad s-a obligat să finalizeze lucrările în termen de 18 luni de la primirea finanțării.
Fiecare sumă primită de la ministerul de resort ne va fi adusă la cunoștință în scris, în termen de trei zile de la virarea banilor. În situația în care, din culpa exclusivă a Consiliului Local, nu se va respecta termenul de 18 luni, ca termen de finalizare a construcției, Consiliul Local se obligă să plătească CARP despăgubiri pentru fiecare zi de întârziere”, a mai spus Nicolaie Mihai.
Președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială din cadrul Camerei Deputaților a lăsat să se înțeleagă că lucrările la centrul pentru bătrâni, care va avea 50 de locuri, vor începe cât de curând, pentru că există disponibilitate din partea Ministerului Muncii pentru alocarea în tranșe a sumelor necesare.

de Mihaela NICULESCU În maximum doi ani și jumătate, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad va intra în posesia sumelor pe care le-a cheltuit în perioada 2003 – 2010 pentru construirea Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice din Bârlad. Pentru că a considerat că primăria nu a acționat onest în ceea ce privește alocarea fondurilor, CARP a hotărât să se retragă în 2011 și ulterior și-a cerut banii înapoi. După o perioadă de neînțelegeri cu administrația locală, CARP are motive să spere. În ședința de Consiliu Local din 29 ianuarie 2015, s-a convenit încheierea actului adițional la protocolul încheiat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. Tartanul nu suporta lichele mai mari ca el.Sa nu uitam ca acest ex-procuror ceausist a fost este si va ramine un bolsevic de sorginte comunistoida.Vedeti si ce-a ajuns progenitura lui drogangiul de fecior.A facut o feuda CARP-ul barladean.