Home / Social / Profesorul Gheorghe Ciobanu a fost condus pe ultimul drum – Vasluiul, în doliu! (FOTOREPORTAJ)
Chipul profesorului ce ieri mai zâmbea doar dintr-un tablou pus pe mașina mortuară

Profesorul Gheorghe Ciobanu a fost condus pe ultimul drum – Vasluiul, în doliu! (FOTOREPORTAJ)

de Roxana NĂSTASĂ

Sute de oameni în straie cernite și-au luat, ieri, rămas bun de la cel care le-a fost prieten, coleg, profesor, sfătuitor, sau poate chiar model, profesorul Gheorghe Ciobanu. După o luptă cruntă cu boala, omul de școală, maestrul, așa cum i-au spus unii, a plecat dintre noi sâmbătă noapte fiind înmormântat ieri la Cimitirul Eternitatea.

Ziua de 9 martie va rămâne în amintirea celor apropiați profesorului de matematică Gheorghe Ciobanu ca una de tristă amintire. În curtea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, cu privirile ațintite în pământ și neîndrăznind parcă să privească dovezile dispariției profesorului care le mai zâmbea doar dintr-o fotografie de pe geamul mașinii mortuare, așteptau, ieri, la orele 11, împietriți de durere, membrii familiei, prietenii, colegii și elevii veniți să-l conducă pe ultimul drum.

Numeroase figuri locale din domeniul politic, directori ai unor instituții din județ, profesori și inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, elevi sau simple cunoștințe au ținut să-și exprime regretele față de moartea profesorului de matematică vasluian, dar și aprecierile față de el prin depunerea de coroane și flori. În biserică, după oficierea slujbei de către doi preoți, câțiva colegi și prieteni au ținut să spună câteva cuvinte despre cel care a muncit și s-a dedicat matematicii până în ultimele momente ale vieții.

„Pentru noi, colegii, rămâne un om de școală, un model de urmat. Dumnezeu să-l odihnească!” a spus profesorul Dumitru Apostolache.

La ieșirea din biserică, Gheorghe Ciobanu a fost aplaudat ca un adevărat erou, fiind purtat către mașina mortuară de către bunii săi prieteni și colegi, Daniel Hulubei și Florin Ciurariu.

Liniștea și tăcerea s-au așternut apoi și sutele de oameni prezenți s-au îndreptat spre locul, unde marele profesor își va dormi somnul de veci. Soția și cei doi copii ai săi au stat nedezlipți, la căpătăiul lui de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” unde a avut loc slujba până la Cimitirul Etrnitatea.

Gheorghe Ciobanu s-a născut în satul Sauca, comuna Laza, în anul 1949, a fost professor de matematică la Școala generală nr. 3 din Huși, la Liceul Industrial de Constructii Vaslui – astăzi Grupul Școlar Industrial „Ion Mincu”, la Liceul Codăești și, începând cu 1978, la Liceul Industrial nr. 4 din Vaslui, devenit ulterior “Emil Racoviță”.

Între anii 1990-2002 a fost directorul celui din urmă liceu menționat, iar în anul 2005 a fost promovat ca inspector școlar de matematică la ISJ Vaslui, funcție pe care a ocupat-o până în anul 2007, când a devenit inspector școlar general adjunct, poziție în care a stat timp de doi ani.

de Roxana NĂSTASĂ Sute de oameni în straie cernite și-au luat, ieri, rămas bun de la cel care le-a fost prieten, coleg, profesor, sfătuitor, sau poate chiar model, profesorul Gheorghe Ciobanu. După o luptă cruntă cu boala, omul de școală, maestrul, așa cum i-au spus unii, a plecat dintre noi sâmbătă noapte fiind înmormântat ieri la Cimitirul Eternitatea. Ziua de 9 martie va rămâne în amintirea celor apropiați profesorului de matematică Gheorghe Ciobanu ca una de tristă amintire. În curtea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, cu privirile ațintite în pământ și neîndrăznind parcă să privească dovezile dispariției profesorului care le mai…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Propunere pentru înființarea unui nou traseu de transport public în Bârlad

Este nevoie urgentă să se ...

Peste 27.000 de pensionari vasluieni primesc de la stat bani pentru completarea pensiilor

27.773 de pensionari vasluieni încasează ...

Șoferii au luat cu asalt vulcanizările pentru a-și schimba anvelopele odată cu răcirea vremii

Sute de șoferi din Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: