Home » Social » Expoziție de fotografie la Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad

Expoziție de fotografie la Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Sâmbătă, 14 martie, bârlădenii s-au întâlnit cu locuri îndepărtate de pe cinci continente, cu oamenii, cultura și natura din cele mai frumoase zone ale lumii. S-a întâmplat la Muzeul „Vasile Pârvan”, unde, după mai bine de 30 de ani, a fost vernisată o expoziție de artă fotografică. „Impresii de călătorie” este numele sub care s-a desfășurat evenimentul cultural, autorul fotografiilor de excepție fiind Vasile Diaconescu, ieșean la origini, dar care trăiește în Italia de 20 de ani. Această expoziție plină de culoare și inedit a fost organizată de muzeograful bârlădean Mircea Oancă.

Peste 300 de fotografii de pe cinci continente au fost îndelung studiate de bârlădeni. Înainte de vizitarea expoziției, panotată pe holul muzeului, publicul a făcut cunoștință cu o parte din lucrări, prin intermediul videoproiectorului.

Vasile Diaconescu, autorul fotografiilor, a oferit detalii despre fiecare instantaneu surprins în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii (India, Seychelles, Bolivia, Nepal, Siria etc.).
„Curiozitatea, pe care o am de mic, m-a dus și la fotografie. Pe la 15 ani, am început să fac singur fotografii. Am făcut din arta fotografică o pasiune. Având posibilitatea să călătoresc, să cunosc oameni, locuri și culturi diferite, m-am gândit că n-ar fi rău să împart această bucurie cu semenii mei. Fotografiile pe care le-am expus în frumosul dumneavoastră muzeu, sunt rodul muncii de peste zece ani. Dacă am reușit să vă captez atenția cu aceste imagini, însemnă că mi-am îndeplinit dorința, aceea ca prin ochii mei să vedeți și dumneavoastră minunile lumii”, a declarat Vasile Diaconescu, autorul fotografiilor.

Din 2013 și până acum, Vasile Diaconescu a expus fotografie la muzeele din Botoșani, Galați, Iași, Năsăud. Acesta a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații a Institutului Politehnic din Iași. A lucrat ca inginer atât în România cât și în Italia. Știe câteva limbi străine și călătorește frecvent. Este pasionat de fotografie, istorie, arte, culturi, oameni și de toate celelalte taine ale acestei lumi, pe care încearcă s-o cunoască și s-o înțeleagă. Deși a fost în sute de locuri, Vasile Diaconescu iubește cel mai mult Italia.

Sâmbătă, 14 martie, autorul expoziției a oferit nu doar bucuria frumuseților lumii, prin fotografiile sale, dar și bucuria artei culinare italiene, invitând publicul să guste din câteva produse tradiționale din peninsulă.

 

de Mihaela NICULESCU Sâmbătă, 14 martie, bârlădenii s-au întâlnit cu locuri îndepărtate de pe cinci continente, cu oamenii, cultura și natura din cele mai frumoase zone ale lumii. S-a întâmplat la Muzeul „Vasile Pârvan”, unde, după mai bine de 30 de ani, a fost vernisată o expoziție de artă fotografică. „Impresii de călătorie” este numele sub care s-a desfășurat evenimentul cultural, autorul fotografiilor de excepție fiind Vasile Diaconescu, ieșean la origini, dar care trăiește în Italia de 20 de ani. Această expoziție plină de culoare și inedit a fost organizată de muzeograful bârlădean Mircea Oancă. Peste 300 de fotografii de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile