Home / Invatamant / Simpozion științific la Muzeul Județean

Simpozion științific la Muzeul Județean

de Roxana NĂSTASĂ

Vineri, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui găzduiește în sala „Artă”, la ora 11, un simpozion științific, cu ocazia Zilei Europei – 9 mai.

La simpozion vor lua parte invitați de seamă, din Iași, care vor vorbi despre importanța acestei zile. Profesorul universitar Dumitru Vitcu, de la Institututul de Istorie „A. D. Xenopol” Iași va vorbi despre comentarii pe marginea unei controverse istoriografice: Ziua Independenței Naționale a României, iar profesorul universitar Ion Agrigoroaiei de la Universitatea „Al. Ioan Cuza” Iași va spune despre sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial în Europa și Extremul Orient. După cei doi, va urma o alocuțiune a dr. Cornel Ciucanu, de la Centru de Istorie și Civilizație Europeană Iași, despre începuturile comunismului în România și o alocuțiune a cercetătorilor științifici Costică Asăvoaie și Cosmin Nițu, de la Complexul Național Muzeal „Moldova” Iași, despre cultura eroilor în spiritualitatea românească. Evenimentul se va încheia cu câteva cuvinte despre semnificația zilei de 9 mai în Istoria Românilor, semnificație despre care va povesti profesorul și inspectorul școlar vasluian, Nicolae Ionescu.

de Roxana NĂSTASĂ Vineri, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui găzduiește în sala „Artă”, la ora 11, un simpozion științific, cu ocazia Zilei Europei - 9 mai. La simpozion vor lua parte invitați de seamă, din Iași, care vor vorbi despre importanța acestei zile. Profesorul universitar Dumitru Vitcu, de la Institututul de Istorie „A. D. Xenopol” Iași va vorbi despre comentarii pe marginea unei controverse istoriografice: Ziua Independenței Naționale a României, iar profesorul universitar Ion Agrigoroaiei de la Universitatea „Al. Ioan Cuza” Iași va spune despre sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial în Europa și Extremul Orient. După cei doi,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: