Home » Sanatate » Un week-end plin la Spitalul „Beldiman”

Un week-end plin la Spitalul „Beldiman”

de Mihaela NICULESCU

Ultimele zile ale săptămânii trecute au adus la Spitalul „Elena Beldiman” mai multe persoane în stare critică.

Sâmbătă, 4 iulie, un copil de doi ai din Zorleni a fost adus cu ambulanța, după ce s-a lovit foarte tare în urma căderii de pe cal. Copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral. Pentru că era destul de agitat și prezenta stare de vomă, nu a putut fi investigat corespunzător cu mijloacele din dotare, de aceea a fost transferat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

Duminică, 5 iulie, un bărbat de 29 de ani, din localitatea Sălceni, a fost adus cu ambulanța, în comă de gradul III-IV, nefiind cunoscută cauza care a determinat starea gravă a pacientului. S-a constatat că prezenta o hemoragie subarahnoidiană, ceea ce era o urgență specială, de aceea, medicii au hotărât să-l direcționeze către Spitalul de neurochirurgie din Iași. Tot duminică, a fost o zi nefastă și pentru un bărbat de 39 de ani din Bursuci. Omul a căzut din cireș și s-a lovit la coloană, secționându-și măduva spinării, ceea ce a dus la instalarea tetraplegiei. Și acest pacient a fost transferat la Spitalul de neurochirurgie din Iași.
Medicii de la Urgențe s-au confruntat și cu patru cazuri de persoane agresate fizic, un pacient care consumase etnobotanice, dar și cu 6 persoane aflate într-o stare avansată de ebrietate. S-au mai înregistrat și patru pacienți înțepați de insecte (doi de albine și doi de căpușe), care, din fericire, nu prezentau simptome grave.

de Mihaela NICULESCU Ultimele zile ale săptămânii trecute au adus la Spitalul „Elena Beldiman” mai multe persoane în stare critică. Sâmbătă, 4 iulie, un copil de doi ai din Zorleni a fost adus cu ambulanța, după ce s-a lovit foarte tare în urma căderii de pe cal. Copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral. Pentru că era destul de agitat și prezenta stare de vomă, nu a putut fi investigat corespunzător cu mijloacele din dotare, de aceea a fost transferat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Duminică, 5 iulie, un bărbat de 29 de ani, din localitatea Sălceni, a fost adus…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. Si a scapat vreunul viu de la UPU ? dupa ce cu siguranta au asteptat n ore pe la UPU, s-au lovit de indiferenta angajatilor deranjati de prezenta pacientilor a mai scapat vreunul ????