Home » Sport » Calcule de playoff și playout pentru HC Vaslui, în pauza competițională

Calcule de playoff și playout pentru HC Vaslui, în pauza competițională

HC Vaslui se află în vacanță până pe 11 ianuarie. De atunci și până pe 17 ianuarie, când antrenorul Sandu Iacob se întoarce de la echipa națională, handbaliștii se vor antrena sub comanda lui Alexandru Acsinte. Până pe 4 februarie, când începe returul Ligii Naționale de handbal masculin, echipa vasluiană va căuta să își ridice jocul pentru a obține rezultate cât mai bune.

La al doilea sezon de la revenirea în liga națională de handbal, HC Vaslui speră să reușească să acceadă în sfârșit în playoff după ce anul trecut a terminat pe locul 9 cu 24 de puncte și a ratat la doar două puncte distanță acest obiectiv. Cele trei victorii și două înfrângeri înregistrare atunci în playout au făcut ca echipa să înregistreze 31 de puncte, mai mult decât suficiente pentru ca să își continue aventură în prima ligă. Vasluienii au de recuperat o diferență de opt puncte în cele nouă etape care au rămas de disputat deși îi despart doar șapte puncte de locul opt, ultimul care asigură calificarea în playout. Asta deoarece e greu de crezut că pot recupera o diferență de peste 40 de goluri la golaveraj. Speranțe se leagă de victoriile de acasă dar și de faptul ca echipele din top cinci să își respecte statutul de favorite cu celelalte echipe, iar ultimele clasate să pună piedici contracandidatelor. Echipa antrenată de Sandu Iacob va întâlni, acasă, în retur, formațiile Steaua București, CSM Ploiești, CSM Focșani 2007 și Municipal Călărași. Și se va deplasa la formațiile CSM București, CSU Politehnica Timișoara, HCM Minaur Baia Mare, Potaissa Turda și Danubius Galați.

Ce se întâmplă dacă ajung în playout

În anul curent competițional vor retrograda echipele clasate pe locurile XIV și XIII, iar cele clasate pe locurile XII și XI vor participa la Turneul de promovare alături de echipele clasate pe locurile II și III în cele două serii ale Diviziei A. Echipele clasate pe locurile IX – XIV vor jucă tur – retur, intrând în competiție cu punctele acumulate în jocurile directe. E greu de crezut că Danubius Galați și CSM Focșani pot evita retrogradarea acestea având după 17 etape 0, respectiv 6 puncte acumulate. În acest caz, handbaliștii vasluienii ar trebui să ținteasca locurile IX – X, care asigură rămânerea în prima ligă fără emoțiile jocurilor de baraj. Pentru acestea în condițiile actuale ar lupta cu formațiile Ploiești, Târgu Jiu și Minaur Baia Mare. Dar posibile adversare sunt și ocupantele locurilor VII și VIII, Timișoara și Municipal Călărași, care cu 26 de puncte obținute sunt la egalitate de puncte cu ocupanta locului IX. Clasamentul rezultatelor dintre echipele care vor disputa playout-ul face ca pentru locurile 9-10 să se lupte momentan formațiile CSU Timișoara (6 victorii și 1 egal), Municipal Călărași (6 victorii și 1 egal), Târgu Jiu (5 victorii și 1 egal) sau HCM Minaur Baia Mare (5 victorii). Celelalte două ar ocupa locurile 7-8. HC Vaslui cu 3 victorii și CSM Ploiești cu 2 victorii și 1 egal ar ocupa în condițiile actuale exact locurile din clasament, X și XI, locuri care duc la baraj pentru rămânerea în Liga Națională. Speranțele vasluienilor pentru a nu porni în dezavantaj se leagă în retur în mod special de rezultate mai bune cu ultimele clasate CSM Focșani și Danubius Galați, față de contracandidate. Și de meciul de acasă cu CSM Ploiești. (George PROCA)

HC Vaslui se află în vacanță până pe 11 ianuarie. De atunci și până pe 17 ianuarie, când antrenorul Sandu Iacob se întoarce de la echipa națională, handbaliștii se vor antrena sub comanda lui Alexandru Acsinte. Până pe 4 februarie, când începe returul Ligii Naționale de handbal masculin, echipa vasluiană va căuta să își ridice jocul pentru a obține rezultate cât mai bune. La al doilea sezon de la revenirea în liga națională de handbal, HC Vaslui speră să reușească să acceadă în sfârșit în playoff după ce anul trecut a terminat pe locul 9 cu 24 de puncte și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor