Home » Sport » Sandu Iacob și Tudor Stănescu, au învins Austria

Sandu Iacob și Tudor Stănescu, au învins Austria

stanescu tudor

Tudor Stănescu

Echipa națională de handbal masculin a României, antrenată de Sandu Iacob, principal la HC Vaslui și cu Tudor Stănescu, portarul formației moldave, în lot, a câștigat joi derby-ul grupei, în fața naționalei Austriei, scor 32-29.

Am ratat totuși disputarea barajului pentru Campionatul Mondial din 2017, care va avea loc în Franța. Austriecii ne-au învins în prima întâlnire din preliminarii tot la o diferență de trei goluri, dar noi am primit mai multe goluri acasă, astfel că ei au câștigat locul unu, care îi duce în Franța. Sandu Iacob, antrenor secund al naționalei și Tudor Stănescu se vor alătura echipei HC Vaslui în perioada de pregătire a echipei pentru retur.

România a înscris prima, dar în minutul 4 austriecii întorceau scorul. Două minute mai târziu Ghionea ne-a readus în avantaj. Echipa lui Sandu Iacob s-a apărat agresiv în superioritate numerică. Am beneficiat chiar de doi oameni în plus, însă nu am putut să profităm. În minutul 17, Austria avea trei goluri în plus. Fenici a adus egalarea în minutul 20, iar apoi meciul a continuat echilibrat, până la pauză, când tabela înregistra scorul de 15 – 15. În minutul 10 al reprizei secunde, grație portarului Dragoș Iancu, România conducea la diferența de patru goluri necesară calificării. În minutul 49 calificarea părea și mai sigură, cu un avantaj de șase goluri. Din păcate din minutul 54, când Mocanu a înscris pentru 31 – 25, dezastrul a început și nu am reușit să ne păstrăm avantajul, de minim patru goluri necesar calificării, până la final. Chiar dacă tricolorii au mai păstrat câteva minute diferența de 5-6 goluri, absența lui Ramba care a fost descalificat pentru 3 eliminări în a doua parte a meciului a început să conteze tot mai mult. Lucru certificat în ultimele minute, când greșelile în atac s-au înmulțit, iar omul decisiv a lipsit. Marcatorii României au fost Mocanu cu 7 reușite, Ramba (7), Ghionea (5), Fenici (4), Sadoveac (4), Csepreghi (3) și Racotea (2), în timp ce de la austrieci s-a remarcat Bilyk, cu nouă goluri.

De doi bani speranțe

În ultimul meci din grupă, sâmbătă, naționala masculină de handbal a României , cu vasluienii Sandu Iacob și Tudor Stănescu, au învins pentru a doua oară Italia, cu scorul de 30 – 28 (15-16). În tur am câștigat cu 35 – 22. Partida a contat doar pentru statistică. România ocupa primul loc în clasament, cu 10 puncte, urmată de Austria, cu 8 puncte. Era nevoie că Finlanda să producă o surpriză și să nu fie învinsă de Austria pentru ca România să câștige grupa și să meargă la barajul pentru CM 2017. O surpriză care nu a venit, pentru că Austria a învins Finlanda, duminică.

Debutul de meci a fost echilibrat. Apoi Italia s-a desprins în minutul 11, scor 6-4. România a întors meciul în minutul 16, scor 8-7, iar apoi în minutul 19 conduceam la două goluri, 10 – 8. În minutul 26 Italia a egalat la 13, iar la pauză conducea cu 16-15. Jocul bun al italienilor a continuat și în repriza secundă când, după o serie de cinci goluri consecutive conduceau în minutul 33 cu 19 – 15. În minutul 52 România a restabilit egalitatea , scor 25 – 25, după o perioadă în care s-a aflat la cârma jocului. Jocul bun a continuat pentru elevii lui Aihan Omer și Sandu Iacob. În minutul 55 conduceam cu scorul de 27 – 25. Românii au menținut ecartul până la final, deși italienii ne-au hărțuit constant și au ratat o aruncare de la șapte metri în ultimele secunde. Pentru echipa noastră au marcat Valentin Ghionea (8 goluri), Marius Mocanu (6), Chike Osita Onyejekwe (5), Alex Csepreghi și Marius Sadoveac (3), Ionuț Ramba (2), Daniel Bera, Dan Racotea și Marius Stavrositu (1).

Cei mai buni marcatori ai Italiei au fost Pasquale Maione (6), Mario Sporcic (5), Dean Turkovic și Francesco Rubino (4). (G.P)

Echipa națională de handbal masculin a României, antrenată de Sandu Iacob, principal la HC Vaslui și cu Tudor Stănescu, portarul formației moldave, în lot, a câștigat joi derby-ul grupei, în fața naționalei Austriei, scor 32-29. Am ratat totuși disputarea barajului pentru Campionatul Mondial din 2017, care va avea loc în Franța. Austriecii ne-au învins în prima întâlnire din preliminarii tot la o diferență de trei goluri, dar noi am primit mai multe goluri acasă, astfel că ei au câștigat locul unu, care îi duce în Franța. Sandu Iacob, antrenor secund al naționalei și Tudor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor