Home » Justitie » Condamnare cu închisoare pentru avocata interlopilor

Condamnare cu închisoare pentru avocata interlopilor

de Marian MOCANU

Alina Scafaru, o tânără avocată din Negrești, a fost condamnată la doi ani și patru luni de închisoare cu executare, pentru că a încercat să-i facă viața mai ușoară iubitului ei, un cunoscut interlop ieșean, aflat după gratii. Avocata a încercat să-i trimită lui Florin Rotaru, „cazat” în Penitenciarul de maximă siguranță Iași, mai multe cartele telefonice și sticle de whisky.

Judecătorii Curții de Apel Iași au dat sentința în cazul avocatei interlopilor, negreșteanca Alina Scafaru. Ea a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru complicitate la dare de mită și un an de închisoare pentru complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool într-un penitenciar în scopul folosirii lor de către deținuți. Prin contopirea celor două pedepse, avocata Scafaru va executa o pedeapsă totală doi ani și patru luni de închisoare.

În luna aprilie a anului trecut, Alina Scafaru, o cunoscută avocată din Negrești, a fost ridicată de procurorii DNA sub acuzația de încercare de introducere în penitenciar de obiecte interzise. Aceasta încercase ca printr-un intermediar, Aurel Craiu, să-i trimită iubitului ei, Florin Rotariu, aflat în penitenciarul de maximă siguranță Iași, opt telefoane mobile și trei sticle de whisky. Interlopul Rotariu, poreclit „Cap de Porc”, un apropiat al clanului Cordunenilor, ispășește o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru proxenetism. El a încercat să mituiască un gardian pentru a primi telefoanele și băutură, obiecte interzise în penitenciar. Din câte se pare, inițial „înțelegerea” era doar pentru trei telefoane mobile și încărcătorul aferent, însă Rotariu cunoscut ca un apropiat al grupării ieșene Gologan și apropiat al Cordunenilor, a dorit să primească mai multe telefoane care urmau să fie date și altor deținuți din penitenciarul Iași. Din câte se pare, telefoanele urmau să fie folosite la activități ilicite de membrii clanului Cordunenilor. Patru dintre telefoane erau ascunse într-o pâine, celelalte patru într-un borcan cu salată de boeuf.

De teamă să nu fie surprinsă, Alina Scafaru și-a dat întâlnire cu intermediarul Aurel Craiu în afara municipiului Iași, în curtea Mănăstirii Cetățuia. Întâlnirea a fost monitorizată de procurorii DNA. Avocata a pregătit pachetul pe care l-a dat lui Aurel Craiu, care trebuia să-l introducă în închisoare și să-l dea agentului de pază. Gardianul și-a anunțat superiorii, iar procurorii DNA au realizat un flagrant în urma căruia Alina Scafaru a fost arestată preventiv.

Ulterior, după patru luni, această măsură preventivă i-a fost înlocuită cu arestul la domiciliu. Iubitul ei, pentru care tânăra avocată și-a riscat cariera și libertatea, a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani și jumătate cu executare. Această condamnare se va adăuga la restul de pedeapsă de peste doi ani și jumătate pe care „Cap de Porc” o are de executat pentru proxenetism și trafic de minori. Intermediarul Aurel Craiu și-a recunoscut vina în fața judecătorilor, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei. În același dosar, el a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Până atunci, tânăra avocată va rămâne în arest la domiciliu.

de Marian MOCANU Alina Scafaru, o tânără avocată din Negrești, a fost condamnată la doi ani și patru luni de închisoare cu executare, pentru că a încercat să-i facă viața mai ușoară iubitului ei, un cunoscut interlop ieșean, aflat după gratii. Avocata a încercat să-i trimită lui Florin Rotaru, „cazat” în Penitenciarul de maximă siguranță Iași, mai multe cartele telefonice și sticle de whisky. Judecătorii Curții de Apel Iași au dat sentința în cazul avocatei interlopilor, negreșteanca Alina Scafaru. Ea a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru complicitate la dare de mită și un an de închisoare pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor