Home / World / OIM: Peste 110.000 de refugiați au sosit în Europa începând din ianuarie

OIM: Peste 110.000 de refugiați au sosit în Europa începând din ianuarie

Peste 110.000 de migranți și refugiați au sosit în Grecia și Italia de la începutul acestui an – o creștere importantă față de nivelul înregistrat anul trecut în aceeași perioadă, a anunțat marți Organizația Internațională pentru Migrații (OIM), relatează Reuters în pagina electronică. 

Numărul include 102.500 de persoane care au acostat pe insulele elene Samos, Kos și Lesbos și alte 7.500 de persoane care au sosit în Italia, a precizat OIM într-un comunicat.

“În aceeași perioadă, au murit peste 410 migranți și refugiați. Ruta dintre Turcia și Grecia rămâne cea mai periculoasă, cu 321 de morți”, a precizat organizația.

În 2015, în Europa au sosit 100.000 de persoane de la începutul anului și până în luna iunie, a precizat OIM.

Un purtător de cuvânt al organizației, Itayi Viriri, a precizat că acest prag de 100.000 de migranți a fost depășit în pofida condițiilor meteorologice înregistrate pe mare, în ultima perioadă, pe ruta dintre Libia și Italia.

Migranții care sosesc în Italia se află adesea “într-o stare precară, după ce au fost supuși unor violențe de către traficanți în Libia”, a subliniat OIM, adăugând că femeile fac obiectul unui trafic de persoane.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cel puțin nouă morți și peste 30 de răniți în urma prăbușirii unui pod care lega două insule în Indonezia

Cel puțin nouă persoane au decedat, iar alte peste ...

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: