Home » Sport » Prima ediție a concursului de șah „Deliciosul de Vaslui” și-a desemnat campionii

Prima ediție a concursului de șah „Deliciosul de Vaslui” și-a desemnat campionii

Timp de trei zile, Școala gimnazială „Vasile Alecsandri” Vaslui, gazdă deosebită în organizarea unor evenimente șahiste, s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei în jur de 70 de jucători de șah care au participat în perioada 26 – 28 februarie la prima ediție a concursului regional de șah Trofeul „Deliciosul de Vaslui”. Concursul s-a desfășurat sub forma a trei turnee la care au participat jucători din localitățile Vaslui, Bârlad, Huși, Bacău, Iași, Suceava și Constanța. La Open A au participat jucători legitimați până în 20 de ani, iar la Open B jucători legitimați până în 12 ani. A fost și un concurs, turneul C, pentru jucători nelegitimați. O parte dintre jucători au fost susținuți pe întreaga desfășurare a competiției de cei peste 40 de părinti, care i-au însoțit.

La sfârșitul zilelor de concurs, la Open A, șahiști până în 20 de ani, primul loc a fost ocupat de Alexandru Alipciuc, de la Huși. Locul doi a fost ocupat de Ștefan Lungu, de la Clubul „Gheorghe Neștianu” din cupa deliciosul de vasluiBârlad, iar pe trei s-a clasat Rareș Bighiu, de la Vaslui. Turneul B s-a dovedit a fi cu cei mai mulți jucători. Dintre cei 42 de participanți s-a dovedit învingător, la băieți, Ștefan Emilian Prisacaru, de la Vaslui. Locul doi l-a câștigat Alexandru Lungu, de la Iași, iar locul trei i-a revenit lui Ionuț Cristian Toma, de la Vaslui. La feminin, întrecerea a fost dominată de Diana Angheluță, de la Bârlad, Diana Rusu de la Vaslui și Ștefania Barila, de la Suceava. Turneul de nelegitimați a fost adjudecat de Ștefania Lungu, de la Iași, locul doi l-a câștigat Robert Ursan de la Huși, iar pe trei s-a clasat Ioan Bălu, de la Vaslui.

„Buna reușită a organizării și desfășurării concursului se datorează și unei bune conlucrări între Clubul Sportiv «Sergentul» Vaslui și S.C Safir SRL Vaslui, organizatori ai acestei competiții deosebite. Premianții au fost recompensați cu diplome de participare, medalii și cupe la toate categoriile, 8, 10, 14, 16 ani băieți și 12, 18 ani fete. Iar câștigătorii Openurilor A și B au primit și trofeul Deliciosul de Vaslui, dar și sume în bani. De asemenea toți participanții au beneficiat de mici atenții oferite de S.C Safir”, ne-a declarat Grosu Constantin, președintele clubului sportiv „Sergentul” Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor