Home » Sport » HC Vaslui a fost foarte aproape de o victorie, la Turda

HC Vaslui a fost foarte aproape de o victorie, la Turda

HC Vaslui a jucat foarte bine în deplasarea de la Turda, într-un meci pierdut la doar două puncte, scor 30 – 32. Jocul echipei vasluiene din cadrul etapei 24 a Ligii Naționale de handbal masculin a fost unul din cele mai bune din această ediție de campionat. A fost o zi mare și pentru portarul vasluian Tudor Stănescu, imbatabil în multe momente. Gazdele au ratat nu mai puțin de 17 situații de pe semicerc, dar și două aruncări de la șapte metri, datorită lui Stănescu. La finalul meciului cu HC Vaslui, președintele Potaissei Turda, Flaviu Sâsâeac, a felicitat vasluienii pentru evoluție și în mod special pe Stănescu.

Moldovenii au marcat primii și în ciuda faptului că adversarii au întors scorul, nu s-au pierdut cu firea. De la 5 – 8 în minutul 15, au avut cinci reușite consecutive pentru a prelua conducerea, pe care au mărit-o hc vaslui- potaissa turda1ulterior la trei puncte, scor 13 – 10. Până la pauză handbaliștii antrenați de Sandu Iacob au conservat avantajul, scor 15 – 13. A urmat însă o perioadă în care elevii lui Sandu Iacob nu au mai găsit poarta, motiv pentru care adversarii s-au dezlănțuit și s-au distanțat, scor 21 -17, în minutul 40. Aceștia au fost ajutați și de faptul că vasluienii au evoluat timp de două minute fără doi jucători, eliminați. În acest timp Potaissa a condus cu 8 – 2. Moldovenii au reușit egalarea la 25 și 26 în minutul 50, dar adversarii au fost mai inspirați și au revenit la conducere. Alte două eliminări în tabăra Vasluiului au destabilizat jocul, iar ardeleni au luat un avans de cinci goluri, scor 31 – 26. Centrul echipei din Turda, Rotaru, a marcat de două ori, urmând alte trei reușite ale gazdelor. A fost desprinderea decisivă care a câștigat meciul. Sfârșitul partidei a lăsat impresia că HC Vaslui putea învinge, dar fluierul de final al partidei a pus capăt speranțelor vasluienilor. HC Vaslui a fost egalată și depășită astfel în clasament de Energia Târgu Jiu, care s-a impus pe terenul Ploieștiului cu scorul de 26-25, în timp ce formația din Turda continuă să lupte pentru locul patru, care i-ar asigura un program mai bun în play-off.

Frații Bujor au fost cei mai buni marcatori pentru moldoveni, Gabriel reușind șapte goluri, iar Mihai șase. Marin Barac a mai contribuit cu cinci reușite, iar Ioan Polocoșer și Dragoș Soare cu câte trei. Au mai marcat Gabriel Cotinghiu, Mihai Sandu, Tudor Stănescu, Didi Hrimiuc, Tiberius Moldovanu.

Principala gură de tun al echipei din Turda a fost Ionuț Rotaru, cu 8 reușite. Au mai marcat câte patru goluri pentru gazde Cristian Adomnicăi, Radu Lazăr și Nevad Savic.

Pentru HC Vaslui urmează o deplasare importantă, la Galați, care va conta pentru evitarea retrogradării. Partida se va disputa sâmbătă, 19 martie, de la ora 17. Vasluienii au nevoie de o victorie pentru a reveni pe locul 10, care asigură participarea în Liga Națională și în sezonul viitor. (G.P)

About Tehno Redactor