Home / World / Al-Qaida se regrupează și pregătește atacuri de amploare în Europa și SUA, anunță oficiali americani și afgani

Al-Qaida se regrupează și pregătește atacuri de amploare în Europa și SUA, anunță oficiali americani și afgani

Rețeaua teroristă Al-Qaida, activă în principal în Pakistan și Afganistan, se regrupează și pregătește atacuri majore împotriva Europei și Statelor Unite, avertizează oficiali afgani și americani citați de postul CNN. 

“Al-Qaida continuă să fie o amenințare majoră pentru Afganistan; organizația teroristă se regrupează și pregătește atacuri majore”, a declarat Masoom Stanikzai, ministrul afgan al Apărării în exercițiu.

“Membrii Al-Qaida sunt foarte activi. Depun eforturi intense în secret și pregătesc atacuri mai mari”, atrage atenția oficialul afgan.

Distrugerea unei baze Al-Qaida din provincia afgană Kandahar, în care erau circa 150 de combatanți, a forțat organizația teroristă să se regrupeze, afirmă generalul american Jeff Buchanan, adjunctul șefului Statului Major al forțelor SUA din Afganistan.

“Anul trecut, existau estimări că în Afganistan erau 50-100 de membri Al-Qaida, dar doar în tabăra din Kandahar s-au dovedit a fi fost 150”, atrage atenția oficialul militar american.

Un oficial din cadrul Pentagonului a explicat că doar în Afganistan ar putea fi cel puțin 300 de coordonatori ai organizației teroriste, în afara militanților și simpatizanților.

“Sunt mii de membri Al-Qaida și suntem preocupați de ce sunt capabili să facă. Principalul obiectiv al rețelei teroriste rămâne atacarea Occidentului”, precizează oficialul de la Pentagon, care a preferat să rămână anonim.

Organizația teroristă Al-Qaida, activă în zonele tribale din Pakistan și în sudul Afganistanului, este în concurență cu rețeaua teroristă Stat Islamic, activă în principal în Siria și Irak. Al-Qaida a revendicat atentatele comise în septembrie 2001 în orașele americane Washington și New York.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: