Home » Administratie » A început să cearnă sita candidaților

A început să cearnă sita candidaților

de Marian MOCANU

Daniel Buzamăt, președintele organizației județenea PSRO, a contestat cu succes în instanță decizia BECJ Vaslui de invalidare a candidaturilor la Consiliul Județean. O parte din candidații liberali au fost contestați fără succes de opozanții PSD-iști, care s-au legat de orice virgulă din documente. La Stănilești, candidatura Partidului Verde nu a fost validată, pentru că dosarul a fost depus cu un minut și jumătate peste temrneul limită.

După ce Frontul Demnității și Identității Naționale (FDIN) a fost exclus din lupta pentru fotoliile de consilieri județeni, din cauza semnăturilor de susținere insuficiente, Partidul Social Românesc (PSRO) era să aibă aceeași soartă, din cauza câtorva zeci de semnături, invalidate din diverse motive de membrii Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Vaslui. După verificări, au fost declarate valide doar 3.646 semnături din cele peste 4.200 depuse, astfel că, prin hotărâre a forului județean, candidaturile depuse din partea PSRo au fost respinse. Daniel Buzamăt, președintele organizației județene a PSRo, a contestat în instanță decizia BECJ Vaslui de invalidare a candidaturilor la Consiliul Județean. Luni, 2 mai, judecătorii Tribunalului Vaslui i-au admis contestația și au anulat hotărârea BECJ.

După depunerea candidaturilor, reprezentanții în BECJ din partea unelor partide au contestat chiar pe unii dintre candidații aflați pe listele altor formațiuni politice pentru alegerile la Consiliul Județean. De exemplu, PSD a contestat mai mulți dintre candidații liberali, începând chiar cu Florin Ciurariu, propunerea PNL pentru ocuparea funcției de președinte a CJ Vaslui. De fiecare dată, au fost vizate unele neconformități din documente, în cazul lui Ciurariu, într-un loc, Vaslui fiind scris greșit „Vaaslui”.  Deoarece era vorba de greșeli de redactare, toate cererile de invalidare a acestor candidaturi au fost respinse! Totuși, doi candidați ai Partidului România Unită au fost invalidați, aceștia depunând în loc de cererile de candidatură la CJ, pe cele pentru Consiliul Local Bârlad!

La Stănilești, depunerea candidaturilor pentru funcția de primar nu a fost lipsită de incidente. Reprezentanții Partidului Verde s-au plâns la BECJ de faptul că ar fi fost jigniți de președinta Biroului Electoral de Circumscripție Stănilești, care nu a vrut să le primească dosarul de candidat. În fapt, ecologiștii au încercat, cu doar o jumătate de oră până la expirarea termenului limită de depunere a candidaturilor, să înregistreze un dosar incomplet. Președinta BEC Stănilești le-a propus să-și înregistreze candidaturile, urmând ca ulterior să completeze dosarul, lucru refuzat de reprezentantul Partidului Verde. Ulterior, chiar președintele filialei locale a respectivului partid s-a prezentat cu dosarul refăcut, însă a ajuns prea târziu, la ora 00.01 și 30 de secunde a zilei de 27 aprilie, respectiv cu un minut și jumătate după expirarea termenului limită. În consecință, dosarul i-a fost respins, așa cum i-a fost respinsă și contestația făcută la BECJ Vaslui.

About Tehno Redactor