Home » Technology » Apple a prezentat iPhone 7 si cea mai noua generatie a ceasului inteligent

Apple a prezentat iPhone 7 si cea mai noua generatie a ceasului inteligent

de Dan Dobrovolschi

Apple a prezentat la San Francisco noul iPhone 7, dar si cea mai noua generatie a ceasului inteligent Apple Watch. Asa cum s-a zvonit, compania a renuntat la traditionala mufa de casti, insa in cutie se va gasi si un adaptor pentru castile clasice de pana acum. Ceasul Apple va dispune si de GPS, iar pe el poate fi instalata aplicatia Pokemon Go, descarcata in lume de peste 500 de milioane de ori in ultimele doua luni. iPhone 7 va fi disponibil din 16 septembrie in 28 de tari si o saptamana mai tarziu in al „doilea val” de piete care cuprinde si Romania. HotNews.ro a transmis LIVE TEXT noutatile anuntate de Apple.

iPhone 7 are un nou procesor, A10 Fusion quad-core, care este cu 40% mai rapid decat A9.Este cel mai puternic procesor pus vreodata pe un smartphone, de 240 de ori mai rapid decat cel de pe primul iPhone. Cea mai mare schimbare este legata de renuntarea la mufa clasica de casti, cea de 3,5 mm existenta de peste cinci decenii pe diverse aparate. Castile se pot conecta la mufa Lightning, lansata acum cativa ani de companiei, cei de la Aple spunand ca mufa clasica era invechita si ocupa prea mult loc. Compania admite ca miscarea este curajoasa si spune ca in cutoe se gasesc o pereche de casti care se conecteaza la Lightning, dar si un adaptor pentru castile cu mufa clasica.

O modificare importanta este legata de butonul de Home care simte acum diversele niveluri de presiune cu care apesi, avand tehnologia Force Touch.

iPhone 7 este rezistent la apa si praf, iar autonomia bateriei s-a imbunatatit cu doua ore, bateria fiind o componenta de care multi posesori de iPhone sunt dezamagiti. Telefonul va fi disponibil in doua noi nuante de negru, pe langa auriu, argintiu si roz auriu.

Preturile pentru SUA pornesc de la 649 dolari pentru iPhone-ul 7 cu ecran de 4,7 inci si de la 769 dolari pentru iPhone 7 Plus.

Compania a prezentat si noua generatie de Apple Watch, ceasul avand acum si GPS incorporat si putand masura si distanta inotata, ceasul fiind rezistent pana la adancimi de 50 de metri. Procesorul face ca ceasul sa fie cu 50% mai rapid, iar ecranul este de dpua ori mai luminos decat la generatia anterioara. Pe ceas poate fi instalat si celebrul joc Pokemon Go. Preturile pornesc de la 369 dolari.

Apple a lansat si un nou produs: mici casti wireless numite AirPods, dispune de un mini-procesor, senzori care detecteaza cand le pui la urechi si au si bateria inclusa, autonomia fiind de cinci ore. Pretul este de 159 dolari si vor fi disponibile din octombrie. UPDATE 10: Preturile lui iPhone 7 in SUA pornesc de la 649 dolari, iar iPhone 7 Plus costa de la 769 dolari. Majoritatea versiunilor au stocare de minim 32 GB si maxim 256 GB. In 28 de tari comenzile se pot face din 9 septembrie, iar livrarile incep pe 16 septembrie. Romania este in al doilea val, livrarile urmand sa inceapa in 23 septembrie. iOS 10 va fi disponibil din 13 septembrie.
UPDATE 9
: Apple prmite cele mai bune baterii prezente vreodata pe iPhone, autonomia fiind in medie cu doua ore mai mare.
UPDATE 8: Pe iPhone 7 se gaseste un nou procesor quad-core: A10 Fusion care este cu 40% mai rapid decat A9.Este cel mai puternic procesor pus vreodata pe un smartphone, de 240 de ori mai rapid decat cel de pe primul iPhone, spun cei de la Apple.
UPDATE 7
; Apple renunta la traditionala mufa de casti. Ele se t cupla acum la conectorul Lightning, dar in cutie se gaseste un adaptor pentru castile clasice. Compania spune ca era nevoie de o schimbare, mufa clasica era invechita si ocupa prea mult spatiu. In plus, Lightning furnizeaza o experienta audio superioara. Compania a lansat un nou produss, AirPods, casti mci wireless care au baterie si incarcator incluse si se conecteaza cu telefonul. Dispun si de microfon, iar autonomia este de cinci ore. Aceste casti vor fi disponibile din octombrie, cu pretul de 159 dolari.
UPDATE 6: Noul iPhone este rezistent la apa si praf (standard de protectie IP67). Camera foto a primit o multime de imbunatatiri care o fac potrivita si pentru fotografiile profesionale. La iPhone 7 Plus camera este dual lens. Display-ul este cel mai reusit pus pana acum pe un iPhone, spune compania, fiind cu 25% mai luminos decat la generatia precedenta.
UPDATE 5:
Tim Cook vorbeste despre iPhone, terminal din care s-au vandut peste un miliard de exemplare in noua ani. Cook vorbeste despre noutatile aduse la iOS 10 si anunta, „cel mai reusit iPhone de pana acum, iPhone 7”. Butonul Home este sensibil la forta atingerii (Force Touch)
UPDATE 4
: Ceasul are acum si GPS.Procesorul dual-core este cu 50% mai rapid, vor exista si versiuni ale ceasului cu finisaje din ceramica. Se lanseaza si variante ale ceasului in parteneriat cu Nike (in patru versiuni de culoare). Preturile noii generatii pornesc de la 369 dolari.
UPDATE 3: Ceasul este nu doar rezistent la apa, ci si la inot si surfing, pana la o adancime de 50 de metri. Ceasul poate calcula caloriile consumate in timpulinotului.
UPDATE 2
: Apple anunta a doua generatie a ceasului inteligent Apple Watch, inclusiv faptul ca jocul Pokemon va putea fi jucat pe micul dispozitiv. Pokemon Go a fost descarcat de peste 500 de milioane de ori de cand a fost lansat, spune seful Niantic, compania care a dezvoltat jocului.
UPDATE 1: Apple a anuntat un parteneriat cu Nintendo pentru jocul Super Mario Run si noutati pe partea de educatie si editare documente.

iPhone-ul a suferit un declin al vanzarilor in primele doua trimestre iar numarul de unitati vandute este aproape la jumatate fata de cel mai bun trimestru din istorie.

Vanzarile mondiale de iPhone in cifre, cateva exemple trimestriale

Ultimele sase trimestre (nr unitati)

Q1 2015:  61.1 milioane
Q2 2015:  47,5 milioane
Q3 2015:  48 milioane
Q4 2015:  74,7 milioane
Q1 2016:  51,1 milioane
Q2 2016:  40,4 milioane

Sursa: hotnews.ro

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: