Home » Politic » Comunicat de presă

Comunicat de presă

Dragi vasluieni, deznodământul alegerilor parlamentare l-am aflat cu toții și, dincolo de orice comentariu pro sau contra rezultatului final, avem datoria de a respecta voința electoratului din județul Vaslui. Sigur că procedeul de redistribuire, aplicat de Biroul Electoral Central, nu are nicio legătură cu voința directă a alegătorilor, ci cu formule de calcul care parcă, voit, ignoră ceea ce oamenii, în număr mare, au ales. Cu toate acestea, inclusiv modul în care s-a făcut redistribuirea mandatelor TREBUIE RESPECTAT, atâta timp cât procedura se întemeiază pe o Lege în vigoare. Părerea de rău pentru faptul că votul a 25.000 de vasluieni (care au votat PNL la Senat) a contat mai puțin decât votul a 7.000 de persoane (care au optat, de exemplu, pentru ALDE) nu trebuie nici măcar ea, oricât de pregnantă ar fi, să anuleze RESPECTUL pentru ceea ce se decide în temeiul Legii.

Prin urmare, cu fair-play-ul care m-a caracterizat întotdeauna, îi felicit pe toți cei care au primit câte un mandat de parlamentar, indiferent de culoarea politică! Liberalul nostru, Daniel Olteanu, care a fost ales deputat PNL de Vaslui, are misiunea de a susține principiile și obiectivele Partidului Național Liberal la nivelul legislativului, în următorul mandat și, personal, dar și în numele organizației Vaslui, îi urez mult succes!

Cu certitudine, noi, liberalii, ne-am dorit ca rezultatele să fie cu totul altele și, ferm convinși fiind că județul Vaslui a avut și are nevoie de o altă politică decât cea social-democrată, am muncit pentru ca electoratul să primească și să se alăture mesajului și proiectelor PNL! Dar, ca în orice demers politic, lucrurile nu decurg întocmai. Sigur, acum, pe baza rezultatelor, urmează analize, evaluări și concluzii. Numai că, oricare ar fi acestea la nivel local, nu putem ignoră ceea ce s-a petrecut la nivel central! Partidul Național Liberal (PNL) a avut, plecând din acest punct, câteva probleme majore, care, cu siguranță, s-au răsfrânt peste tot ceea ce organizațiile județene au încercat, cu toată convingerea și seriozitatea, să contruiasca! Nu se poate nega această realitate și ea trebuie asumată. Cu o demnitate care trebuie apreciată, președinta Alină Gorghiu și-a asumat aceste lucruri și s-a retras din funcția de conducere a partidului. În aceste condiții, organizația județeană a PNL Vaslui a reușit un rezultat PESTE MEDIA NAȚIONALĂ a partidului, ceea ce nu a fost deloc ușor, într-un județ cu electorat majoritar consacrat PSD-ului. Acest lucru a fost apreciat de conducerea centrală a PNL! Sigur că, după lupta în sine, vitejii post-eveniment vin repede cu câte o părere, cu câte o idee, despre cum ar fi trebuit să facem și să dregem, despre cum ar fi fost mai bine, etc. E firesc acest lucru, care se înscrie în seria de urmări clasice ale alegerilor. Numai că, analiza la rece, cumpătată, arată că Partidul Național Liberal are un nucleu liberal puternic, un electorat de 20%, care îi este devotat și pe care trebuie să se întemeieze tot ceea ce PNL Vaslui va clădi pe viitor.

Le mulțumesc foarte mult alegătorilor mei și, implicit, ai PNL-ului! Le mulțumesc primarilor liberali care au muncit pentru partid și s-a văzut în numărul voturilor tot efortul lor! Le mulțumesc foarte mult husenilor și oamenilor din comunele arondate, care au scos pentru PNL un procent de peste 25%, ceea ce arată că există aici o forță liberală care trebuie și merită susținută și amplificată. Le sunt recunoscător husenilor mei, care, într-un procent de peste 27% m-au votat. Tuturor le transmit că efortul acesta comun nu a fost în zadar și că Partidul Național Liberal (PNL) a dovedit că are toată forța necesară de a se remonta, de a renaște și de a lupta pentru județul Vaslui!

Cu deosebit respect,

Președintele PNL Vaslui,

Senator Dr. Nelu Tătaru

About Tehno Redactor