Home » Sport » HC Vaslui joacă mâine în deplasare la Steaua București

HC Vaslui joacă mâine în deplasare la Steaua București

Handbal Club Vaslui întâlnește mâine Steaua București, formație aflată pe locul 10 în Liga Zimbrilor. Elevii lui Sandu Iacob sunt favoriți, după victoria obținută cu CSM Focșani, în timp ce steliștii au pierdut etapa trecută, la Călărași. Meciul începe la ora 11:00 și va fi transmis în direct, pe TVR2.

Vasluienii au un ascendent moral în fața adversarilor de mâine, cu care s-au întâlnit până acum de opt ori. HC Vaslui a învins în șase rânduri, iar un meci s-a terminat la egalitate. Meciul din tur a fost extrem de disputat, scor final 26 – 25 pentru vasluieni. Steaua a refuzat o performanță importantă favoriților noștri, accesul în sferturile Cupei României în 2015. Bucureștenii au marcat golul egalării în ultimele zece secunde și au învins apoi cu 31 – 30.

HC Vaslui ocupă locul șapte, cu 31 de puncte și are cu patru puncte mai multe decât CSU Suceava și cinci mai multe decât Steaua București. Dacă nu pierd cu Steaua, iar CSU Suceava nu învinge în deplasarea de la CSM București, vasluienii se vor califica în play-off, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat.

Gabriel Bujor rămâne golgheterul Ligii Zimbrilor, dar are concurență serioasă

Gabriel Bujor, cel mai bun marcator al Handbal Club Vaslui, este în continuare și golgheterul Ligii Zimbrilor, datorită celor 143 de goluri până acum. Extrema dreapta mai are nevoie de doar șapte reușite pentru a-și egala performanța de sezonul trecut. Diferența dintre acesta și următorul clasat în clasamentul marcatorilor a scăzut considerabil însă, la doar zece goluri.

Filip Marjanovic, de la Poli Timișoara, a reușit să ajungă la 133 de reușite, după partide foarte bune, care i-au asigurat matematic calificarea în play-off echipei sale. Guilaume Saurina, de la CSM București completează podiumul, cu 131 de goluri.

Cel de-al doilea responsabil cu golurile din formația pregătită de Sandu Iacob și Alexandru Acsinte este Mihai Bujor, care are 91 de reușite. Urmează Călin Hagiu (74), Didi Hrimiuc (50), Andrei Popescu (47), Claudiu Dediu (45), Valentin Anton (37), Vlăduț Vlad (25), Marian Barac (21), Mihai Bușecan, Tiberius Moldovanu (7), Mihai Sandu (6), Gabriel Cotinghiu (4), Gabriel Cumpănici (2), Andrei Popa (1). Cei trei portari din lot, Răducu Tamaș, Bogdan Pralea și Ciprian Iftene, sunt singurii care nu au marcat. (G.P)

About Tehno Redactor