Home / Sport / Rugbyștii bârlădeni dispută semifinalele U20 Rugby Europe Championship, după ce au învins Belgia

Rugbyștii bârlădeni dispută semifinalele U20 Rugby Europe Championship, după ce au învins Belgia

Nu mai puțin de cinci rugbyști bârlădeni sunt în lotul naționalei de rugby a României U20, care va înfrunta astăzi Portugalia, în semifinalele U20 Rugby Europe Championship. Doi dintre aceștia evoluează la Clubul Sportiv Școlar Bârlad: Gabi Rupanu (linia a III-a) și Cosmin Iliuță (aripă). Cristi Chirică (căpitan, linia a III-a) evoluează pentru CSM Știința Baia Mare, Răzvan Ștefan Iancu (linia a II-a) pentru Baia Mare, iar Ștefan Cucoș (centru) pentru Tomitanii Constanța. Meciul va avea loc de la ora 17:00 pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București, iar intrarea va fi liberă.

Partida din sferturi cu Belgia a început cu România masându-și adversarul la limită propriului teren de țintă, în ciuda acestui fapt belgienii deschizând totuși scorul prin lovitura de pedeapsă concretizată de Samule Jung. La o distanță de numai cinci minute Stejăreii au egalat din același procedeu, lovitură de pedeapsă, autor Tudor Boldor.

A urmat o perioadă de timp propice Belgiei, însă acțiunile lui Marius Simionescu respectiv placajele lui Cristi Chirică și Mihai Lamaboiu au dat semnalul revenirii noastre în joc. Guillaume Mortier a văzut cartonașul galben și după ce Adrian Tala s-a aflat aproape de eseu, acesta avea să vină în cele din urmă grație intrării în forță a căpitanului Cristi Chirică.

După pauză, partida s-a reluat de la rezultatul de 10-3 în favoarea noastră, Stejăreii dominându-și categoric adversarul, astfel Tudor Boldor a mărit ecartul din lovitură de pedeapsă, iar apoi, sub presiunea înaintării, arbitrul a dictat eseu de penalizare, transformat de același Tudor Boldor.

Cu Ervin Muric și Cosmin Iliuță trimiși pe banca pedepselor pentru zece minute după ce au văzut cartonașul galben, Belgia a marcat un eseu prin Guillaume Mortier, cel care apoi a fost eliminat definitiv cu cartonaș roșu, iar Stejăreii au bătut încă o dată defensiva diavolilor negri, autorul încercării fiind Mihai Lamboiu.

Pe final Belgia a încercat să revină, cu eseuri marcate de Rayane Leduc și Thomas Bruillard, România reușind în acest interval de timp o lovitură de pedeapsă prin Tudor Boldor, însă echipa noastră s-a impus cu rezultatul de 28-22, calificându-se în semifinale.

A fost un meci greu, ne așteptăm să fie așa pentru că nu știam ce joacă Belgia, nu am putut pregăti nimic ca să le contracarăm jocul. În plus și vremea a fost destul de dificilă, cu ploaie, balon greu, cu multe greșeli individuale de ambele părți. Înaintașii au jucat bine, troacarii și-au făcut datoria, apărarea a funcționat bine. Dincolo de toate acele greșeli care s-au făcut, repet, e foarte importantă victoria pentru că la începutul unui astfel de turneu e important să câștigi primul meci pentru a putea spera să câștigi competiția. La vârsta lor e destul de greu să îți controlezi emoțiile. Băieții au fost nerăbdători pentru acest prim joc, își doreau mult victoria, adversarii la fel. Am văzut ce probleme avem și rămâne să le punem la punct pentru următoarea partidă. Din păcate, în acest meci cu Belgia nu am reușit să ne ținem de planul nostru de joc, ne-am concentrat mai mult pe jocul adversarilor și am avut câteva derapaje, dar sunt tineri, e normal să apară și aceste greșeli pe fondul unei supramotivari. Am trecut de acest prim pas, trebuie să vedem ce am făcut bine, ce am făcut rău, să învățăm din acestea și să ne concentrăm pe următorul meci. Știam dinainte că era posibil ca Portugalia să fie adversarul nostru în cazul unei victorii pentru că au foarte mulți jucători de la rugby în 7 și era clar că vor fi peste Olanda. Ne-am recuperat bine și astăzi (n.r. – marți) pregătim ultimele detalii pentru meciul de mâine. Am analizat Portugalia pe video, am văzut și părțile lor bune și punctele slabe. Dacă îi vom lăsa să joace au capacitatea de a avea o posesie foarte mare și de a juca la ce au în față, joacă la decizii, au specific rugby în 7, sunt foarte buni pe treisferturi. Este o echipă puternică, periculoasă, însă noi trebuie să ne vedem de joc, să respectăm planul pe care îl propunem pentru această partidă. A trecut acea nerăbdare a primului meci, jucătorii s-au liniștit, sunt mai concentrați. Prioritatea numărul 1 a fost pentru noi recuperarea jucătorilor, analizele video și ședințele individuale” a declarat Eugen Apjok, antrenorul României.

Partida Portugalia-Olanda a fost una dominată cu autoritate de lusitani care au câștigat cu rezultatul de 42-5. Portugalia a marcat cinci eseuri, autori Jose Cabral, David Wallis, Joao Granate, Jorge Abecassis și Duarte Campo. Uvertura Jorge Abecassis s-a remarcat și din fața butului advers cu patru trasformari respectiv trei lovituri de pedeapsă. Eseul de onoare al olandezilor l-a reușit Quermy Warmerdam.

În cealaltă semifinală se vor înfrunta Spania și Rusia. Pentru stabilirea locurilor 5 și 8 vor avea loc meciurile Belgia – Olanda și Elveția Germania. Castigătoarea competiției care se desfăsoară pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București se va califica la World Rugby U20 Trophy, eșalonul secund mondial. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de la Clubul Sportiv ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: