Home » Administratie » Constructorul german din Timișoara promite ca va finaliza la timp proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui

Constructorul german din Timișoara promite ca va finaliza la timp proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Lucrările la proiectul de modernizare a sistemului de apă și canal din municipiul Vaslui se desfășoară greoi. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, s-a întâlnit cu patronul din Germania al firmei din Timișoara care execută proiectul și a primit asigurări că investiția va fi finalizată. Pentru un ritm de lucru mult mai bun, pe șantier este nevoie de mai mulți muncitori și utilaje. Investiția se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA, iar proiectul trebuie terminat în anul 2020.

Ritmul lucrărilor la proiectul de extindere și reabilitare a sistemului de apă și canal este departe de a mulțumi autoritățile locale din municipiul Vaslui. Investiția a demarat în cursul anului trecut în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc, urmând ca din anul 2020 lucrările de modernizare să fie extinse în interiorul orașului.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că s-a întâlnit recent cu patronul firmei care execută proiectul și a primit asigurări că investiția se va finaliza la termenul stabilit.

”Programul de apă și canal nu merge cu mi-aș dori. Am avut în urmă cu două săptămâni o discuție cu patronul din Germania al firmei care face lucrările și m-a asigurat că va duce programul la final. Am vizitat șantierul și am ajuns la concluzia că trebuie mărit numărul muncitorilor și al utilajelor. În urma acestei întâlniri, mi s-a spus că toate aceste lucruri se vor face și va crește ritmul lucrărilor. Voi vedea?!”, a spus Vasile Pavăl.

Până la această dată, lucrările s-au desfășurat în suburbiile Brodoc – Rediu, precum și în zona Filaturii, Ioan Adam și străzile adiacente. Pe lîngă aceste perimetre, municipalitatea a pregătit frontul de lucru pentru muncitori și în Moara Greci, cu străzile Păcurari și Combinelor, în zona Hușului și Viișoara. În cursul acestui an, primele puncte de lucru din interiorul orașului vor fi zonele Călugăreni și Traian.

Investiții multianuale în apă și canal 

În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara început lucrările din cadrul proiectului ”Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești – județul Vaslui”.

”Acest proiect este o primă etapă a modernizării serviciilor de apă și canal pentru orașul nostru. Etapa a doua vizează instalarea unor stații de pompare care vor rezolva câteva magistrale de alimentare cu apă. O a treia etapă privește dezvoltarea sistemului de apă și canal în zonele unde aceste proiecte nu ajung. Drumul este creionat, iar în patru – cinci ani orașul nostru și suburbiile Bahnari, Viișoara, Bustea, Paiu vor fi rezvolvate în totalitate cu apă și canal”, a explicat Vasile Pavăl.

În cursul lunii septembrie 2018, în Sala Mare a Primăriei Vaslui a avut loc conferința de presă organizată cu prilejul semnării contractului de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: