Home » Administratie » Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o sută de elevi de liceu și studenți din comuna Banca, cu rezultate bune la învățătură, vor fi sprijiniți cu burse de merit finanțate de la bugetul local.

Marți, în ședința Consiliului Local Banca a fost votat proiectul privind acordarea de burse de merit în cuantum de 600 de lei pentru fiecare student și de câte 400 de lei pentru fiecare licean din comună cu rezultate bune la cursuri.

„Este al treilea an consecutiv în care, din bugetul local, oferim burse tinerilor din comună care se remarcă la învățătură, în afară de cele pe care le oferim elevilor de gimnaziu. Am majorat anul acesta bursa de merit pentru studenți, de la 500 la 600 de lei, iar în cazul elevilor, de la 300 la 400 de lei. Încurajăm astfel performanța la învățătură în paralel cu crearea unor condiții foarte bune în școli. Avem școli moderne, bine dotate, profesori buni, tot ce trebuie unui elev pentru a învăța cât mai bine. Evident că pentru a putea primi bursele de merit, elevii de liceu trebuie să facă dovada situației lor școlare, la fel ca în cazul studenților. Anul trecut, de exemplu, am susținut 105 tineri ai comunei, care s-au dovedit a fi buni la învățătură, 60 de elevi și 45 de studenți. Credem că, anul acesta, numărul lor va fi mai mare.”, a declarat, pentru Est News, Vasile  Vânătoru, primarul comunei Banca.

Edilul, aflat la al patrulea mandat, ține în mod deosebit să premieze elevii și studenții  sârguincioși într-un cadru festiv. Ei sunt viitorul comunei și trebuie tratați cu respectul cuvenit. Pe lângă grija pentru tinerii studioși, Primăria Banca se preocupă și de creșterea natalității. De anul trecut, fiecare mamă care naște primește 1.000 de lei din partea Primăriei.

„Este o formulă de încurajare a familiilor pentru a avea copii și de asigurare a numărului de școlari și preșcolari care să frecventeze unitățile școlare din comună. La ora actuală, avem în școlile și grădinițele din comună 800 de copii. Infrastructura școlară e în curs de extindere.”, a mai adăugat primarul comunei Banca.

Primarul Vasile Vânătoru a trecut, zilele acestea, pe la fiecare clasă și a oferit personal câte un mărțișor fiecărui școlar și preșcolar din unitățile de învățământ din comuna pe care o conduce. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*