Home » Agricultura » Apelul APIA Vaslui către fermieri: Prezentați-vă la sediile instituției doar în baza programărilor!

Apelul APIA Vaslui către fermieri: Prezentați-vă la sediile instituției doar în baza programărilor!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui solicită fermierilor să se prezinte la sediile instituției doar în baza programărilor, pentru a evita agromerarea birourilor și holorilor instituției. Cererea către fermieri vasluieni vine în contextul răspândirii infecției cu coronavirus.

”Facem acest apel către fermieri deoarece, în prezent, desfășurăm campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2020. Pentru alte probleme legate de activitatea APIA Vaslui, recomandăm producătorilor agricoli să folosească alte mijloace de comunicare (telefon, email). Anul 2019 l-am încheiat cu un total de 19.531 de cereri, pentru o suprafață totală de 248.753 hectare, a spus Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

APIA Vaslui desfășoară în perioada 3 martie – 15 mai sesiunea de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020. Fermierii vor depune la APIA o singură cerere unică de plată, chiar dacă aceștia utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. Cererile se depun la Centrul Județean APIA Vaslui în cazul fermierilor care solicită subvenție pentru o suprafață mai mare de 50 hectare teren agricol și la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafață mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Beneficiarii plăților sunt fermierii activi persoane fizice și/sau persoane juridice, care desfășoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafețelor de teren agricol și/sau deținători  de animale.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile la data depunerii cererii. Responsabilitatea privind legalitatea și valabilitatea documentelor aparține fermierului și/sau autorității care a emis/atestat aceste documente, după caz.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: