Home » Administratie » Primăria Banca distribuie locuitorilor din comună echipamente medicale și alimente

Primăria Banca distribuie locuitorilor din comună echipamente medicale și alimente

Autoritățile locale din comuna Banca s-au mobilizat exemplar în aceste zile pentru combatere epidemiei de COVID-19. La fel ca și în alte unități adminstrativ teritoriale, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență, care a adoptat mai multe măsuri pentru protejarea populației. Astfel, începând din data de 3 aprilie 2020, angajații din cadrul Primăriei Banca s-au echipat corespunzător și merg la fiecare casă din comună pentru a împărți cetățenilor echipamente medicale și alimente. Este vorba despre mănuși, măști de protecție și alimente (cartofi, făină de grâu, ulei). Măștile și mănușile de protecție vor fi repartizate la toți cei 5.000 de locuitori ai comunei Banca, iar de alimentele vor beneficia 1.500 de familii. Primăria Banca a alocat de la bugetul local suma de 70.000 de lei pentru a finanța acest proiect.

Vasile Vînătoru, primarul comunei Banca, a precizat a luat măsuri pentru ca acțiunea de repartizare a produselor și echipamentelor medicale să fie finalizată într-un timp cât mai scurt.

”Echipele desemnate de noi vor fi prezente în teren inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru ca toți locuitorii comunei să intre cât mai repede în posesia produselor. Cel târziu, pînă în ziua de marți, sperăm să terminam această acțiune. De asemenea, pentru a veni în sprijinul persoanelor în vârstă din comunitatea noastră, am vorbit cu medicii de familie și i-am rugat ca asistentul comunitar să ridice rețetele bătrânilor, să le cumpere medicamentele de la farmacie și să le ducă acasă. Deja am început să facem acest lucru”, a spus Vasile Vînătoru.

Persoanele de legătură care asigură ridicarea rețetelor și cumpărarea medicamentelor sunt Angela Pîslaru – 0787/302.093 și Alexandru Zaharia – 0767/699.687.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*