altex
Justitie

Polițiștii i-au informat pe cei de la Centrul Medico-Social „Buna Vestire” despre prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat ieri o activitate de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului la Centrul Medico-Social „Buna Vestire” din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei municipiului Vaslui. Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au continuat astfel activitățile din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității.

Polițiștii au prezentat beneficiarilor acestui centru care sunt riscurile la care se expun în cazul ignorării măsurilor minime de protejare a locuinței. Acestora le-au fost adresate și recomandări astfel încât să nu devină victime ale acestui gen de infracțiuni și le-au fost distribuite materiale informativ-preventive.

Discuțiile dintre polițiști și participanții la acțiune au fost interactive, polițiștii prezentând exemple din activitatea de zi cu zi precum și recomandări pentru fiecare caz în parte. Totodată au fost identificați factorii favorizanți comiterii infracțiunilor de furt, polițiștii insistând pe faptul că infractorii speculează neglijența locatarilor în a-și securiza casa. De exemplu, aceștia profită de faptul că la unele apartamente situate la parter sau etajul unu ferestrele sunt lăsate deschise și nesupravegheate.

IPJ Vaslui recomandă:

Nu permiteți accesul în locuință celor care vin să-ți prezinte diverse „promoții”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie! Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă instituții care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termice sau de gaz), nu lăsați să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu și dacă sunt însoțite de administratorul imobilului!

test

Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dar nu pot face această dovadă! Evitați depozitarea la vedere, pe balcon, în fața ușii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziționat!

Nu comunicați date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe rețele de socializare. Discutați aceste aspecte doar cu cei în care ai încredere, care pot să vină zilnic să-ți ridice corespondența și să lase impresia de casă locuită!

Nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deții în casă bunuri de valoare. Bijuteriile în cantități mari, banii, acțiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparații apelați la firme autorizate!

Achiziționați sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeți încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor! (George PROCA)

Related Articles

Back to top button