Home » Justitie » Trimis în judecată de ziua păcălelilor

Trimis în judecată de ziua păcălelilor

Pe 1 aprilie, de ziua păcălelilor, Liviu Toporaș Constantinescu, 40 de ani, a fost trimis în judecată. De la începutul lunii martie, individul se află în arest preventiv pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat. S-ar părea că nu prea ține la libertatea lui din moment ce, eliberat din penitenciar în iunie 2013, unde a stat pentru furt, nu s-a potolit, ci s-a apucat din nou de furat.

Anchetatorii l-au prins și, în primă fază, l-au reținut pentru 24 de ore, după care, pe 7 martie, magistrații Judecătoriei Bârlad au dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. Din cercetările efectuate de polițiștii bârlădeni reiese că faptele de care este acuzat Constantinescu au fost comise în perioada noiembrie 2013 – martie 2014. Pe 21 noiembrie 2013, acesta, împreună cu un minor de 16 ani, a sustras două porți din sârmă tip plasă, trei plase din sârmă, în lungime totală de 7,5 metri, și două țevi metalice, aparținând unei femei din Bârlad, valoarea totală fiind de circa 250 de lei.

După acest furt, Constantinescu a făcut o scurtă pauză, reapucându-se de treabă pe 5 februarie, când, prin escaladare, a pătruns în sediul unei societăți comerciale din Bârlad, de unde a furat 14 console din metal ce susțineau gardul împrejmuitor. De această dată, valoarea bunurilor furate se ridică la 500 de lei.

Câteva zile mai târziu, pe 9 februarie, împreună cu un amic, a pătruns prin efracție în incinta unei centrale termice din Bârlad. Cei doi au sustras două uși metalice, în valoare de 600 de lei. În momentul în care amicul lui Constantinescu transporta ușile, a fost oprit de polițiști și, întrucât nu a putut justifica proveniența bunurilor, a fost dus la sediul Poliției Bârlad pentru verificări.

„La data de 5 martie 2014, în calitate de complice, acesta a mai participat la săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, ajutându-l pe un tânăr de 16 ani să sustragă, prin escaladare, două rame din metal, în valoare de 400 de lei, din curtea unei centrale termice din Bârlad. Prejudiciul cauzat prin aceste furturi a fost recuperat în proporție de 80%, bunurile sustrase fiind înapoiate părților vătămate. Individul este cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni similare, fiind eliberat din penitenciar în cursul lunii iunie 2013”, spunea, la acel moment, subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Adriana Șușnea

Pe 1 aprilie, de ziua păcălelilor, Liviu Toporaș Constantinescu, 40 de ani, a fost trimis în judecată. De la începutul lunii martie, individul se află în arest preventiv pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat. S-ar părea că nu prea ține la libertatea lui din moment ce, eliberat din penitenciar în iunie 2013, unde a stat pentru furt, nu s-a potolit, ci s-a apucat din nou de furat. Anchetatorii l-au prins și, în primă fază, l-au reținut pentru 24 de ore, după care, pe 7 martie, magistrații Judecătoriei Bârlad au dispus arestarea lui preventivă pentru 30…

Review Overview

User Rating: Be the first one !