Home » Justitie » Bărbat și femeie, arestați pentru tâlhărie

Bărbat și femeie, arestați pentru tâlhărie

O tâlhărie comisă în Bârlad, în februarie, a fost soluționată de polițiști zilele trecute. Autoarea, o bucureșteancă de 27 de ani, și instigatorul, un bârlădean de 32 de ani, au fost identificați și arestați preventiv.

În seara de 25 februarie, o femeie de 66 de ani a sesizat Poliția Bârlad cu privire la faptul că a fost tâlhărită. Angajată la o societate comercială care acordă împrumuturi persoanelor fizice, ea s-a deplasat la domiciliul unui client, de pe strada Prof.dr. Gheorghe Vrabie. În momentul în care se afla în scara blocului, o persoană de sex feminin a venit din spate și, cu ajutorul unui cuțit, i-a tăiat bretelele poșetei. Hoața a reușit să părăsească în fugă locul comiterii infracțiunii, cu geanta în care partea vătămată avea suma de 2.300 de lei și mai multe acte.

Polițiștii de la Investigații criminale au reușit identificarea și reținerea a două persoane: Sanda Ciobanu (27 de ani), din București, și Ionuț Marian Apostoaei (32 de ani), din Bârlad, instigatorul femeii. Aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad. Instanța a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru tâlhărie calificată, respectiv instigare la tâlhărie calificată. Pentru aceste infracțiuni, Codul Penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

„Pentru a nu cădea victime unor astfel de răufăcători, este important să respectați câteva reguli. În primul rând, trebuie să evitați drumurile întunecate și parcurile izolate. De asemenea, trebuie să folosiți mai degrabă căi și locuri iluminate, chiar dacă faceți un ocol și, nu în ultimul rând, să vă țineți poșeta sau servieta sub brațul care este opus traficului. În acest fel, hoții nu vor putea acționa prin smulgere. Dacă sunteți atacat, abandonați-vă valorile și nu vă puneți niciodată viața în pericol! Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare precum lănțișoare sau brățări și nu vă lăudați persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveți la dumneavoastră! În cazul în care sunteți victima vreunei infracțiuni de acest gen, țipați pentru a atrage atenția trecătorilor, rețineți cât mai multe semnalmente ale autorului și anunțați de urgență cea mai apropiată unitate de poliție la numărul unic de urgență 112”, ne-a spus subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

O tâlhărie comisă în Bârlad, în februarie, a fost soluționată de polițiști zilele trecute. Autoarea, o bucureșteancă de 27 de ani, și instigatorul, un bârlădean de 32 de ani, au fost identificați și arestați preventiv. În seara de 25 februarie, o femeie de 66 de ani a sesizat Poliția Bârlad cu privire la faptul că a fost tâlhărită. Angajată la o societate comercială care acordă împrumuturi persoanelor fizice, ea s-a deplasat la domiciliul unui client, de pe strada Prof.dr. Gheorghe Vrabie. În momentul în care se afla în scara blocului, o persoană de sex feminin a venit din spate și,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile