Home » World » John Kerry confirmă că Rusia își retrage trupele de la frontiera cu Ucraina

John Kerry confirmă că Rusia își retrage trupele de la frontiera cu Ucraina

Rusia își retrage militarii mobilizați la frontiera cu Ucraina, a confirmat joi secretarul de Stat John Kerry, care, totodată, a denunțat sosirea unor combatanți ceceni proruși în estul acestei foste republici sovietice.

„Trupele care se aflau la frontieră se retrag spre Moscova”, a declarat Kerry pentru postul american de televiziune PBS, confirmând ceea ce a constatat marți un oficial al Pentagonului. În schimb, „există probe potrivit cărora rușii traversează frontiera”, a subliniat el. „Ceceni antrenați în Rusia trec granița pentru a inflama situația, pentru a se angaja în lupte”, a acuzat Kerry. Presa ucraineană a afirmat în această săptămână că militari ceceni sunt prezenți în Donețk, un bastion al separatiștilor.

Miercuri, președintele cecen Ramzan Kadîrov a dezmințit zvonurile potrivit cărora a trimis militari să lupte în estul Ucrainei.

Sursa: mediafax.ro

Rusia își retrage militarii mobilizați la frontiera cu Ucraina, a confirmat joi secretarul de Stat John Kerry, care, totodată, a denunțat sosirea unor combatanți ceceni proruși în estul acestei foste republici sovietice. "Trupele care se aflau la frontieră se retrag spre Moscova", a declarat Kerry pentru postul american de televiziune PBS, confirmând ceea ce a constatat marți un oficial al Pentagonului. În schimb, "există probe potrivit cărora rușii traversează frontiera", a subliniat el. "Ceceni antrenați în Rusia trec granița pentru a inflama situația, pentru a se angaja în lupte", a acuzat Kerry. Presa ucraineană a afirmat în această săptămână că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile