Home » Justitie » Branconieri piscicoli anihilați de echipajele a șase posturi de poliție

Branconieri piscicoli anihilați de echipajele a șase posturi de poliție

Rețeaua era din Iași, însă a fost prinsă în județul Vaslui. Polițiștii au confiscat aproape o tonă și jumătate de pește.

Șase echipaje de poliție din județul Vaslui au fost puse în mișcare pentru a pune mâna pe o rețea de braconieri piscicoli din Iași, care opera în județul nostru. Hoții de pește au fost prinși în urmă cu două nopți, după ce au încercat să scape de polițiști și după ce s-au debarasat, în fuga lor, de 1.300 de kilograme de pește.

peste-braconatBraconierii au fost observați de personalul de pază de la o acumulare din zona Poșta Elan. Când și-au dat seama că au fost văzuți, hoții s-au urcat în două mașini și au demarat în viteză. Paznicii au alertat Postul de Poliție Vutcani care, împreună cu polițiștii de la Roșiești au pornit pe urmele lor. Hoții au ignorat semnalul de oprire al polițiștilor și și-au continuat drumul.

„A fost solicitat sprijinul polițiștilor Secției de Poliție Rurală 7 Banca și a celor de la posturile de poliție din Viișoara, Dodești și Banca. Autovehiculele au fost oprite pe raza comunei Roșiești, unde polițiștii au stabilit identitatea conducătorilor auto și a pasagerului: Iulian R., de 23 ani, din comuna Ciurea, județul Iași, Iosif T., de 40 ani, din comuna Hălăucești, județul Iași și Ilie R., de 47 ani, din comuna Ciurea, județul Iași”, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliției Vaslui.

Ulterior, polițiștii au ridicat bunurile abandonate de cele trei persoane pe traseu: 600 kg pește ambalat în saci, o barcă pneumatică, plasă tip setcă, precum și alte 700 kg pește, ce fusese pescuit și nu era încă ambalat în saci.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cele trei persoane fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, deținerea și utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate.

În plus, cei doi conducători auto au fost amendați contravențional, li s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 30 zile, pentru nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 7 Banca continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la comiterea faptelor. (Andrei ARSENE)

Rețeaua era din Iași, însă a fost prinsă în județul Vaslui. Polițiștii au confiscat aproape o tonă și jumătate de pește. Șase echipaje de poliție din județul Vaslui au fost puse în mișcare pentru a pune mâna pe o rețea de braconieri piscicoli din Iași, care opera în județul nostru. Hoții de pește au fost prinși în urmă cu două nopți, după ce au încercat să scape de polițiști și după ce s-au debarasat, în fuga lor, de 1.300 de kilograme de pește. Braconierii au fost observați de personalul de pază de la o acumulare din zona Poșta Elan. Când…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: