Home » Justitie » Taximetriștii, controlați de polițiști

Taximetriștii, controlați de polițiști

de Marian MOCANU

„Pirații” din transportul public de persoane, inclusiv cei care făceau taximetrie la negru, au fost verificați. Echipele de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, de la Biroul de Investigare a Criminalității Economice însoțiți de inspectori ai Autorității Rutiere Române au dat nu mai puțin de 33 sancțiuni contravenționale și amenzi de peste 20.000.

La începutul săptămânii trecute, clienții taximetrelor din municipiul Vaslui au putut auzi în stații un anunț al dispecerilor; „Control Poliția Economică. Ascundeți șpaga!” Imediat au început glumele și bancurile între taximetriști, chiar dacă unele din ele erau făcute pe un ton destul de îngrijorat. „Nu se numește șpagă, ci bacșiș, și e legal!”, ori „N-are cineva mărunt, că am primit bacșiș 5 bani și n-am cum să-i arunc?”.

În fapt, a fost vorba de o acțiune comună a polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier, de la Biroul de Investigare a Criminalității Economice, însoțiți de inspectori ai Autorității Rutiere Române, dar nu pe tema bacșișului. A fost o acțiune de verificare în trafic pe tema legalității transportului public de persoane, respectiv a pirateriei auto și a celor care fac taximetrie la negru.

Acțiunea a fost organizată datorită multiplelor reclamații venite din partea transportatorilor autorizați de persoane, inclusiv a firmelor de taximetrie. Aceștia s-au plâns în mai multe rânduri de faptul că unele persoane practică transportul la negru, neplătind la stat nici un fel de taxe sau impozite și, mai mult, pe lângă faptul că le fură clienții, când li se reproșează acest lucru, uneori devin violenți. În doar două zile de verificări, echipele mixte ale polițiștilor și inspectorilor ARR au descoperit nu mai puțin de 33 astfel de pirați ai șoselelor, aplicând un număr egal de sancțiuni contravenționale. În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 20.455 lei.

În plasa inspectorilor a căzut și un conducător auto care era la volan deși consumase băuturi alcoolice. Acesta a rămas fără permisul de conducere.

de Marian MOCANU „Pirații” din transportul public de persoane, inclusiv cei care făceau taximetrie la negru, au fost verificați. Echipele de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, de la Biroul de Investigare a Criminalității Economice însoțiți de inspectori ai Autorității Rutiere Române au dat nu mai puțin de 33 sancțiuni contravenționale și amenzi de peste 20.000. La începutul săptămânii trecute, clienții taximetrelor din municipiul Vaslui au putut auzi în stații un anunț al dispecerilor; „Control Poliția Economică. Ascundeți șpaga!” Imediat au început glumele și bancurile între taximetriști, chiar dacă unele din ele erau făcute pe un ton destul de îngrijorat. „Nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile