Home » Justitie » Traficant de droguri fugit din țară, prins de polițiști

Traficant de droguri fugit din țară, prins de polițiști

de Marian Mocanu

Marius Iustin Buga, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri, a fugit din țară chiar înainte de pronunțarea sentinței definitive. A fost descoperit în Spania de către polițiști și extrădat zilele trecute în România. Alți trei tineri vasluieni, condamnați pentru fapte similare, sunt în continuare căutați internațional.

Marius Iustin Buga formase o adevărată rețea de trafic de substanțe etnobotanice interzise, rețea din care, în afara iubitei sale Inga Pascal și a doi prieteni, Marius Costan și Cătălin Moraru, mai făcea parte și un preot, Gabriel Bucică, care slujea la arhiepiscopia din Constanța. Bucică se ocupa cu procurarea și transportul la Vaslui a drogurilor, iar Buga era capul rețelei care vindea droguri chiar și în școlile și liceele vasluiene.

Anul trecut, Buga și Bucică au fost condamnați la câte patru ani de închisoare cu executare, iar complicii săi, Marius Costan și Cătălin Moraru, la câte trei ani și opt luni de închisoare. Preotul Gabriel Bucică și-a executat pedeapsa, fiind eliberat zilele trecute pentru bună purtate și pentru că a scris două cărți în închisoare. În schimb, Buga, Costan și Moraru au profitat că au fost eliberați din arestul preventiv și chiar înaintea pronunțării sentinței definitive au fugit din țară.

Singurul care a fost identificat până acum este Marius Iustin Buga complicii săi fiind deocamdată de negădit. La mijlocul lunii decembrie, traficantul vasluian, pe numele căruia era emis un mandat de urmărire internațională, a fost identificat și arestat de polițiștii spanioli. Ulterior, acesta a fost extrădat în România și în prezent este încarcerat la Penitenciarul Rahova.

de Marian Mocanu Marius Iustin Buga, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri, a fugit din țară chiar înainte de pronunțarea sentinței definitive. A fost descoperit în Spania de către polițiști și extrădat zilele trecute în România. Alți trei tineri vasluieni, condamnați pentru fapte similare, sunt în continuare căutați internațional. Marius Iustin Buga formase o adevărată rețea de trafic de substanțe etnobotanice interzise, rețea din care, în afara iubitei sale Inga Pascal și a doi prieteni, Marius Costan și Cătălin Moraru, mai făcea parte și un preot, Gabriel Bucică, care slujea la arhiepiscopia din Constanța. Bucică se…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor