Home » Justitie » Sentință definitivă pentru cel ce și-a ucis vecinul cu o secure în piept

Sentință definitivă pentru cel ce și-a ucis vecinul cu o secure în piept

de Marian MOCANU

Judecătorii Curții de Apel Iași au dat sentința definitivă în dosarul lui Sandu Viorel, cel care, dintr-o nimica toată, și-a omorât vecinul din Albești. Magistrații ieșeni au menținut pedeapsa de zece ani de închisoare cu executare dată de judecătorii Tribunalului Vaslui. În schimb, au majorat semnificativ daunele morale pe care ucigașul trebuie să le plătească familiei victimei sale.

În luna martie a anului trecut Sandu Viorel, în vârstă de 47 de ani, s-a întâlnit cu un vecin, Viorel Popica, cu trei ani mai în vârstă. La un moment dat, cei doi au început să se certe. Totul a degenerat, iar Sandu, la nervi, și-a lovit vecinul cu o secure în piept. Lovitura a fost atât de puternică, încât a secționat sternul victimei, aceasta decedând cu toate eforturile de resuscitare ale ambulanțierilor chemați la fața locului. Lovitura a fost observată și de fratele victimei care, dând să intervină pentru a vedea ce s-a întâmplat cu victima căzută la pământ, s-a ales la rându-i cu o secure în cap.

Arestat preventiv, Sandu Viorel, sau „Securistu”, cum îl strigau oamenii din Albești, a fost cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Cu toate că faptele erau clare, ucigașul nu s-a considerat nici o clipă vinovat, pe tot parcursul procesului susținând că, în fapt, el a fost provocat să recurgă la acest gest de victimă și fratele său. La începutul lunii octombrie, judecătorii Tribunalului Vaslui i-au dat o sentință apropiată de maximul legal. Sandu Viorel a fost condamnat la o pedeapsă totală de 10 ani de închisoare. În plus, el a fost obligat să plătească, cu titlu de daune morale, peste 45.000 lei membrilor familiei victimei. Atât Viorel Sandu, cât și părțile civile au contestat sentința, pentru că considera pedeapsa mult prea aspră, iar rudele mortului, pentru că daunele morale erau prea mici.

Ieri, judecătorii Curții de Apel Iași au dat sentința definitivă în acest dosar. Magistrații ieșeni au menținut pedeapsa de zece ani de închisoare cu executare dată de judecătorii tribunalului Vaslui. În schimb, au dublat cuantumul daunelor morale pe care ucigașul trebuie să le plătească familiei victimei sale.

de Marian MOCANU Judecătorii Curții de Apel Iași au dat sentința definitivă în dosarul lui Sandu Viorel, cel care, dintr-o nimica toată, și-a omorât vecinul din Albești. Magistrații ieșeni au menținut pedeapsa de zece ani de închisoare cu executare dată de judecătorii Tribunalului Vaslui. În schimb, au majorat semnificativ daunele morale pe care ucigașul trebuie să le plătească familiei victimei sale. În luna martie a anului trecut Sandu Viorel, în vârstă de 47 de ani, s-a întâlnit cu un vecin, Viorel Popica, cu trei ani mai în vârstă. La un moment dat, cei doi au început să se certe. Totul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor