Home » Justitie » Țigări ascunse în cutii de alimente și bagaje

Țigări ascunse în cutii de alimente și bagaje

Pe 7 martie, un cetățean român și doi cetățeni bulgari au fost depistați în timp ce încercau să introducă în țară țigări de proveniență Republica Moldova. Marfa de contrabandă era ascunsă în cutii de alimente sau în bagajele proprii.

Nicolae D., în vârstă de 32 de ani a fost prins la Vama Albița, în timp ce voia să între în țară cu 580 de țigarete, ascunse în cutii cu alimente. Bărbatul era pasager într-un autovehicul a cărui bagaje și pasageri au fost supuși unui control amănunțit. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării țigărilor în valoare totală de 145 lei și sancționarea contravențională a persoanei cu avertisment.

Alți doi cetățeni bulgari au fost depistați la controlul de frontieră încercând să introducă în tară 4.480 țigarete de proveniență Republica Moldova, ascunse în bagajele personale, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră. Au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei, iar marfa de contrabandă în valoare de 1.220 de lei a fost confiscată. (G.P)

About Tehno Redactor