Home / Sport / 60 de ani de rugby la Bârlad, o sărbătoare și pentru copii

60 de ani de rugby la Bârlad, o sărbătoare și pentru copii

Sâmbătă, bârlădenii au fost mândri să vadă rugbyști din propria pepinieră în tricoul echipei naționale. Înainte de a se disputa însă trialul echipei naționale, Stadionul Rulmentul din Bârlad a găzduit două competiții de rugby pentru copii. Clubul Sportiv Școlar Bârlad a premiat toți participanții ca învingători, pentru pasiunea demonstrată, iar Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a făcut un clasament pentru locurile I, II și III. La nivel gimnazial (clasele V – VIII) acesta a fost făcut în funcție de esaveraj (număr de eseuri marcate), în timp ce la nivel primar s-a ținut cont de victorii. La rugby – tag au fost două competiții.

La nivelul claselor V – VIII au participat 12 echipe, care au fost împărțite în două grupe. În grupa I au evoluat Școala nr. 6, Școala Gimnazială Tutova, Școala nr. 10, Școala nr.2 și Școala nr. 9. În timp ce în grupa II au evoluat Școala Bancă Gară, Școala Gimnazială nr. 1 Pogonești, Școala Perieni, Școala Grivița și Școala Alexandru Vlahuță. Școala Banca a cucerit locul unu, în timp ce pe doi și trei au urmat Școala nr. 2 Bârlad și Școala Grivița.

La clasele I – IV au participat patru echipe: Școala Tutova, Școala nr. 9, Școala Vlahuță și Sărățeni. Școala nr. 9 a câștigat competiția, motiv pentru care se pregăteste pentru a participa la etapa națională. Pe doi s-a clasat Școala Tutova, pe trei Școala Alexandru Vlahuță, iar pe 4 Școala Sărățeni.

Rezultate:

Tutova – Sărățeni 4 -1

Școala nr. 9 – Vlahuță 7 – 2

Sărățeni – Școala nr. 9 2 – 7

Tutova – Vlahuță 4 – 2

Tutova – Școala nr. 9 2 – 5

Sărățeni – Vlahuță 2 – 3

La mini rugby CSS Bârlad a câștigat competiția de la U14 după ce a învins Pilierul Prisecani cu 19 – 25. La U12 bârlădenii au învins Pilierul Prisecani cu 25 – 20 dar s-au recunoscut învinși de Unirea Iași, scor 15 – 25. CSS Bârlad și Pilierul Prisecani au remizat, scor 20 – 20 în cadrul competiției U10.

„Copiii s-au comportat foarte bine, a fost o sărbătoare reușită a rugby-ului în care toată lumea s-a bucurat. Pe viitor îmi doresc mai mult de la ei pentru moment actual sunt mulțumit de evoluția lor.”, ne-a declarat Ionuț Isac, antrenor la RC Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: