Home » Sport » 60 de ani de rugby la Bârlad, o sărbătoare și pentru copii

60 de ani de rugby la Bârlad, o sărbătoare și pentru copii

Sâmbătă, bârlădenii au fost mândri să vadă rugbyști din propria pepinieră în tricoul echipei naționale. Înainte de a se disputa însă trialul echipei naționale, Stadionul Rulmentul din Bârlad a găzduit două competiții de rugby pentru copii. Clubul Sportiv Școlar Bârlad a premiat toți participanții ca învingători, pentru pasiunea demonstrată, iar Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a făcut un clasament pentru locurile I, II și III. La nivel gimnazial (clasele V – VIII) acesta a fost făcut în funcție de esaveraj (număr de eseuri marcate), în timp ce la nivel primar s-a ținut cont de victorii. La rugby – tag au fost două competiții.

La nivelul claselor V – VIII au participat 12 echipe, care au fost împărțite în două grupe. În grupa I au evoluat Școala nr. 6, Școala Gimnazială Tutova, Școala nr. 10, Școala nr.2 și Școala nr. 9. În timp ce în grupa II au evoluat Școala Bancă Gară, Școala Gimnazială nr. 1 Pogonești, Școala Perieni, Școala Grivița și Școala Alexandru Vlahuță. Școala Banca a cucerit locul unu, în timp ce pe doi și trei au urmat Școala nr. 2 Bârlad și Școala Grivița.

La clasele I – IV au participat patru echipe: Școala Tutova, Școala nr. 9, Școala Vlahuță și Sărățeni. Școala nr. 9 a câștigat competiția, motiv pentru care se pregăteste pentru a participa la etapa națională. Pe doi s-a clasat Școala Tutova, pe trei Școala Alexandru Vlahuță, iar pe 4 Școala Sărățeni.

Rezultate:

Tutova – Sărățeni 4 -1

Școala nr. 9 – Vlahuță 7 – 2

Sărățeni – Școala nr. 9 2 – 7

Tutova – Vlahuță 4 – 2

Tutova – Școala nr. 9 2 – 5

Sărățeni – Vlahuță 2 – 3

La mini rugby CSS Bârlad a câștigat competiția de la U14 după ce a învins Pilierul Prisecani cu 19 – 25. La U12 bârlădenii au învins Pilierul Prisecani cu 25 – 20 dar s-au recunoscut învinși de Unirea Iași, scor 15 – 25. CSS Bârlad și Pilierul Prisecani au remizat, scor 20 – 20 în cadrul competiției U10.

„Copiii s-au comportat foarte bine, a fost o sărbătoare reușită a rugby-ului în care toată lumea s-a bucurat. Pe viitor îmi doresc mai mult de la ei pentru moment actual sunt mulțumit de evoluția lor.”, ne-a declarat Ionuț Isac, antrenor la RC Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor