Home » Justitie » Curioșii pot intra doar cu buletinul și fără vreo condamnare în Penitenciarul Vaslui

Curioșii pot intra doar cu buletinul și fără vreo condamnare în Penitenciarul Vaslui

Pușcăria din Vaslui își va deschide, astăzi, porțile pentru curioși, timp de o oră și jumătate, în cadrul unei acțiuni dedicată Zilei lucrătorilor din penitenciarele din România, sărbătorită, ca în fiecare an, pe 29 iulie.

Curioșii din județ, și numai, pot să respire aerul rece din Penitenciarul Vaslui fără să fi fost condamnați. Aceasta după ce instituția va organiza „Ziua porților deschise”, în cadrul unei acțiuni desfășurată în avans, în condițiile în care, pe 29 iulie, de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, se sărbătorește „Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”.

Toate persoanele interesate pot lua parte la un tur de prezentare a unității noastre. Vor fi vizitate mai multe locații din incinta instituției și vor fi oferite detalii cu privire la activitățile și programele în care sunt implicate persoanele private de libertate în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, dar și cu privire la rolul pe care îl are instituția pe plan social”, a declarat directorul Penitenciarului Vaslui, Eusebio Brânză.

Accesul în pușcăria vasluiană va avea loc doar între orele 11.30 – 13.00. Vizitatorii vor prezenta, la intrarea în penitenciar, documente de legitimare valabile, respectiv carte de identitate sau pașaport. Aceștia nu pot să introducă în penitenciar bagaje, sacoșe, telefoane mobile, aparatură electronică audio-video precum și alte obiecte și substanțe interzise de prevederile legale în vigoare. Nu vor putea vizita penitenciarul persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor