Home / Business / Tranzactie uriasa pe piata IT. Cel mai mare producator de chipuri pentru device-uri mobile a fost cumparat

Tranzactie uriasa pe piata IT. Cel mai mare producator de chipuri pentru device-uri mobile a fost cumparat

SoftBank a cumparat producatorul britanic de chipuri ARM,  pentru suma de 32 de miliarde de dolari.

Grupul tehnologic japonez SoftBank, al treilea mare operator telecom din Japonia, preia compania britanica  ARM Holdings PLC, liderul mondial in designul de chipuri pentru smartphone-uri si tablete.

ARM este listata la bursa de la Londra drept cea mai valoroasa companie din sectorul tehnologic  si un nume important pe piata procesoarelor pentru telefoane mobile si tablete. Chipurile sunt utilizate de smartphone-uri produse de Samsung, Huawei si Apple.

SoftBank va plati 17 lire in numerar pentru fiecare actiune ARM, adica o prima de aproximativ 43% fata de pretul de 11,89 lire inregistrat vineri seara de actiunile companiei britanice.

Aceasta achizitie reprezinta o schimbare de perspectiva pentru SoftBank, deoarece compania detine pana in prezent participatii la operatorul American de telefonie mobila Sprint si grupul chinez de e-commerce Alibaba. De asemenea, este si cel mai mare actionar la Yahoo Japan.

Ministrul britanic de Finante, Philip Hammond, a dorit sa sublinieze ca in ciuda impactului avut de Brexit, Marea Britanie a ramas atractiva pentru investitii.

Sursa: incont.stirileprotv.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bulgaria da din nou clasa Romaniei cu statiunile de la Marea Neagra. Topul celor mai ieftine destinatii din Europa

Statiunea Sunny Beach din Bulgaria ...

Nori negri la Rulmenți Bârlad! Se vorbește de un nou val de disponibilizări

Răzvan CĂLIN Nori negri s-ar ...

Generăleasa Placinta și ideile minunate! Soluția elegantă prin care elevii de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” le-au transmis autorităților locale că școala are nevoie de bani!

Preparatele au fost prezentate aleșilor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: