Home » Sport » RC Bârlad înfruntă sâmbătă CS Năvodari în DNS

RC Bârlad înfruntă sâmbătă CS Năvodari în DNS

Rugby Club Bârlad caută sâmbătă cel de-al doilea succes din această stagiune a Diviziei Naționale de Seniori la rugby, când primește vizita celor de la CS Năvodari.

Bârlădenii vor avea un meci extrem de dificil pe stadionul Rulmentul, pentru că adversara din weekend ocupă locul doi în clasament. Constănțenii au suferit un singur eșec, scor 19 – 20 cu liderul competiției, Știința Petroșani. Ocupanții primului loc au reușit să îi învingă și pe bârlădeni, însă RC Bârlad a dat o etapa trecută o replică pe măsură campionilor en – titre. Meciul s-a terminat 31 – 29, cu un raport al eseurilor de 5 – 4 și bârlădenii s-au ales astfel cu bonusul defensiv. Din tabăra bârlădenilor câte o încercare a fost izbutită de Vasile Pohrib, Cosmin Iliuță, Cristian Constantin și Gabriel Rupanu. Ultimul și-a trecut în cont alte trei transformări, respectiv o lovitură de pedeapsă. În ciuda unui joc bun făcut de RC Bârlad, echipa noastră a reușit un singur succes până acum, în debutul DNS, scor 40 – 17 cu CSM Bucovina Suceava.

CS Năvodari a continuat etapa trecută seria victoriilor la scor obținute pe propriul teren. Trupa condusă de Cornel Suciuc și Cristian Husea s-a ales cu bonusul ofensiv în urma succesului, 57-9 împotriva celor de la RCM Galați. Echipa de la malul mării a marcat nouă încercări, autori Marian Pîrvu dublă, Cristian Ogea dublă, Mihai Comănici, Ionuț Puișoru, Dumitru Papaiane, Andrei Ciubotariu, respectiv un eseu de penalizare, șase fiind transformate de Nicu Ignea.

În etapa a cincea din cadrul DNS RCM Galați va înfrunta CS Mănăștur, liderul CS Știința Petroșani joacă în deplasare la CSM Bucovina Suceava și RC Stejarul Buzău primește vizita celor de la CSUAV Arad.

Liderul CS Știința Petroșani are 18 puncte (2 bonus), CS Năvodari ocupă locul doi cu 16 (4 bonus) și podiumul e completat de RC Stejarul Buzău cu 14 (2 bonus). CSM Bucovina ocupă locul patru cu nouă puncte (1 bonus) și pe locul cinci se află CSUAV Arad, cu opt puncte. RC Bârlad ocupă locul șase, cu șapte puncte (3 bonus), iar locul șapte este ocupat de RCM Galați, cu 2 puncte bonus. CS Mănăștur ocupă locul opt și este singura echipă care nu a reușit să cucerească nici măcar un punct. (G.P)

About Tehno Redactor