Home / Justitie / Angajat al Băncii ”Peneș Curcanu”, trimis în judecată după ce ar fi prejudiciat instituția de aproape 200.000 de lei

Angajat al Băncii ”Peneș Curcanu”, trimis în judecată după ce ar fi prejudiciat instituția de aproape 200.000 de lei

Angajatul unei bănci din județ a fost trimis în judecată pentru delapidare și fals în înscrisuri publice, după ce ar fi prejudiciat instituția de aproape 200.000 de lei, prin contractarea unor credite în numele a 32 de clienți sau retragerea de numerar în numele altor opt clienți.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a trimis în judecată un angajat al Băncii Cooperatiste ”Peneș Curcanu” Vaslui, filiala Șuletea, pentru delapidare și fals în înscrisuri, după ce, prin falsificarea unor documente, și-ar fi însușit din conturile instituției suma de 197.359,24 de lei. Astfel, susțin procurorii, bărbatul a contractat credite fictive în numele a 32 de clienți ai băncii. Pe înscrisurile contabile, angajatul unității de creditare a efectuat lichidări și desființări de depozite în numele clienților, a semnat în fals cererile acestora și ordinele de plată privind ridicarea sumelor, pe care apoi și le-a însușit. De asemenea, în cazul a opt clienți a retras sume de bani din conturile bancare curente.

Cei aproape 200.000 de lei au fost însușiți de către Nicușor Cimpoeșu în perioada 2004-2012, interval în care a falsificat 117 înscrisuri oficiale și a întocmit 71 de acte materiale de delapidare. Toate aceste falsuri au fost descoperite în anul 2012, în urma unui control financiar intern făcut la filiala bancară din Șuletea.

Nicușor Cimpoeșu era angajat al Băncii Cooperatiste ”Peneș Curcanu” Vaslui din 1998 și avea ca atribuții de serviciu efectuarea de operațiuni de încasarea și plată din casă.

Dosarul de delapidare și fals în înscrisuri oficiale va fi pus pe rolul instanței Judecătoriei Bârlad. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

ULTIMA ORĂ: Accident învăluit în mister la Roșiești, pe E 581. Un șofer a ”zburat” cu un Audi A6 după care a fugit de la locul faptei

Un accident învăluit în mister ...

Vasluian reținut pentru tâlhărie

Politiștii vasluieni au retinut un ...

UPDATE: Și-a completat garderoba cu o bluză furată dintr-un magazin din Bârlad

UPDATE: Tânara care a subtilizat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: