Home / Justitie / Profesor din Berezeni, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupere sexuală

Profesor din Berezeni, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupere sexuală

Magistrații de la Judecătoria Huși au condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare un profesor de la o școală gimnazială din comuna Berezeni.

Constantin Vorobchievici, profesor la Școala Rânceni din comuna Berezeni, a fost găsit vinovat de comiterea a două infracțiuni de corupere sexuală a minorilor, una din fapte comisă în formă continuată. Dascălul a fost acuzat de procurori că ar fi ademenit două minore în vârstă de 12, respectiv, 13 ani, eleve la școala din sat, pe care le-a chemat în cancelarie și le-ar fi atins în zone intime, oferindu-le în schimb dulciuri.

Potrivit deciziei Judecătoriei Huși, timp de trei ani profesorul trebuie să respecte un program de supraveghere, să urmeze un program de reintegrare socială și să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității. Totodată, magistrații i-au interzis bărbatului să-și exercite profesia de cadru didactic și să apropie de cele două eleve molestate. Decizia nu este definitivă.

Profesorul Vorobcievschi, care are o vechime de peste 30 de ani la catedră, și-a negat vehement faptele, atât în fața conducerii școlii, cât și a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui și a susținut permanent că este victima unei răzbunări din partea colegilor.

„În sarcina inculpatului s-au reținut două fapte de corupere sexuală a minorilor, fapte comise în perioada ianuarie 2014 – ianuarie 2015, respectiv ianuarie 2016, una dintre fapte fiind în formă continuată”, au arătat procurorii în rechizitoriul întocmit în acest caz.

Bărbatul, care are o vechime de peste 30 de ani la catedră, nu și-a recunoscut faptele, susținând că este victima unei răzbunări din partea colegilor. După trimiterea în judecată, în luna octombrie a anului trecut, acesta a continuat să profeseze, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui afirmând că nu au mecanismele necesare pentru a-l concedia pe dascăl. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ambulanțier cercetat penal după ce a agresat un copil pe o stradă în Huși

Un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui este ...

TIR cu 24 de tone de melasă, răsturnat între Huși și Crasna din cauza vitezei. Pompierii au intervenit în zonă

O autocisternă plină cu melasă s-a răsturnat în afara ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: