Home » Sport » Mâine are loc cea de-a treia ediție a Concursului Interjudețean de Educație Rutieră și Karting Școlar „Trofeul Bârladului”

Mâine are loc cea de-a treia ediție a Concursului Interjudețean de Educație Rutieră și Karting Școlar „Trofeul Bârladului”

Cea de-a treia ediție a Concursului Interjudețean de Educație Rutieră și Karting Școlar „Trofeul Bârladului” are loc mâine. La eveniment vor participa zeci de piloți de karting din județele Brăila, Suceava, Iași, Bacău, Vaslui și Vrancea.

„Trofeul Bârladului” se va desfășura în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului, pe porțiunea din Bulevardul Republicii cuprinsă între Hotel Moldova și Hotel Premier, între orele 12 – 16. Traficul rutier va fi oprit în această perioadă pentru ca integritatea fizică a sportivilor să nu fie pusă în pericol. Dacă anul trecut competiția a avut trei probe, respectiv una de viteză, una de educație rutieră și una de îndemânare, acum educația rutieră și îndemânarea vor fi cumulate într-o singură probă.

Competiția este organizată de Clubul Copiilor ”Spiru Haret” din Bârlad. Reprezentanții Cercului de Karting Barlad vor participa la toate cele trei categorii de vârstă: Bambini (5-9 ani / 50 cc), Pufo (9-13 ani / 60 cc) și Kadet (13-16 ani / 80 cc). Primii trei clasați vor primi medalii și diplome.

Bârlădenii coordonați de Marius Gîmbuță, directorul Clubului Copiilor Bârlad, s-au comportat foarte bine în 2016. Au obținut atunci un loc I la categoria Bambini, locul doi la categoria Pufo și un loc patru la Kadet. Concursul este în calendarul activităților extrașcolare al Ministerului Educației.

Concursul este o repetiție utilă pentru bârlădeni înainte de începerea Campionatului Național de karting școlar. Karting Club Bârlad s-a clasat la finalul ediției trecute pe locul V național la echipe, iar performanțele din ce în ce mai bune ne încurajează să credem că bârlădenii pot termina pe podium. (G.P)

About Tehno Redactor