Home » Justitie » Au furat un cal și l-au schimbat cu altul, ca să nu fie prinși

Au furat un cal și l-au schimbat cu altul, ca să nu fie prinși

Doi bărbați care au furat un cal de pe raza comunei Miclești sunt cercetați de polițiști, pe numele lor fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Cei doi, în vârstă de 22, respectiv 29 de ani, au sustras pe 7 iunie un cal lăsat nesupravegheat pe un islaz din localitatea Chircești, comuna Miclești. Bărbații au schimbat calul cu un altul, în urma unei înțelegeri cu un bărbat din comuna Solești. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, calul a fost găsit pe raza comunei Tătărăni și restituită părții vătămate.

Cum să nu fii victima furturilor de animale

Furturile de animale pot fi prevenite dacă proprietarii și cumpărătorii de bună credință vor ține cont de o serie de recomandări. Nu lăsați animalele nesupravegheate pe câmp, pe stradă, în fața barurilor, în oboare, târguri deoarece acestea pot fi furate. Efectuați semne particulare animalelor ce le dețineți, pentru a putea fi recunoscute ușor în cazul în care au fost sustrase și rețineți exact tatuajele și semnalmentele acestora. Evitați schimbul de animale, întrucât acesta se practică de obicei de către infractor. Pe timpul nopții, asigurați un iluminat corespunzător grajdurilor și montați sisteme de închidere care nu permit pătrunderea infractorilor. În interiorul grajdurilor, pe timpul nopții, legați animalele cu lanț și lacăt de o bară metalică încastrată în beton. În momentul cumpărării de animale, solicitați-i vânzătorului, biletul de proprietate și certificatul sanitar-veterinar ; nu încheiați târgul cu acesta până nu-i cunoașteți exact identitatea. Nu cumpărați animale de la persoane care se grăbesc și solicită prețuri mici, mai ales în cazul în care acestea sunt de calitate, deoarece pot proveni din furturi; fără să recurgeți la violențe, sesizați discret organele de poliție. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: