Home » Invatamant » Eforturi ale CPRUVVF Bârlad pentru prevenirea violenței domestice

Eforturi ale CPRUVVF Bârlad pentru prevenirea violenței domestice

„Să exmatriculăm violența!”. Sub acest slogan, Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie (CPRUVVF), din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad, își propune să organizeze în școlile din oraș, dar și în comunele județului, activități de prevenire a actelor de violență domestică  precum și a fenomenului cunoscut sub numele de „bullying”.

De regulă, CPRUVVF este solicitat la capacitate maximă, dar pe timpul sărbătorilor numărul beneficiarilor este aproape dublu față de cel al locurilor din Centru.

„Prin activitățile pe care ni le propunem, urmărim să informăm populația cu privire la violența domestică, fenomen care, din păcate, capătă o mare amploare. Este o realitate pe care nu o putem ignora, de aceea trebuie să prezentăm oamenilor, mai ales tinerilor, incluzând aici și elevii, riscurile care decurg pornind de la violență, dar și oportunitățile pe care le au, în sensul că au alternativa de a nu mai rămâne într-un mediu de agresivitate perpetuă. Dorim să încheiem parteneriate cu mai multe școli și licee dar și cu UAT-uri din mediul rural. Deși nu este o regulă, cei mai mulți beneficiari ai centrului nostru provin din mediul rural. Dorim să ieșim în comunitate împreună cu specialiștii noștri, psihologi și asistenți sociali. Știm că va fi o misiune grea, dar merită.”, ne-a declarat Costel Zara, șeful Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad.

Până acum, CPRUVVF Bârlad a organizat pe această temă întâlniri cu elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și cu cei ai Liceului Tehnologic „Marcel Guguianu” Zorleni.

CPRUVVF, care are o capacitate de 20 de locuri pentru mame și copiii acestora, victime directe sau colaterale ale violenței în familie, a funcționat până acum câteva zile peste capacitatea maximă. Au fost internate 36 de persoane, care au ocupat și o parte din Centrul Maternal, găzduit tot de Complexul de Servicii Comunitare nr.  2.

Costel Zara recunoaște că, în ciuda eforturilor financiare pe care le face statul, dar și a consilierii acodate de specialiști, nu întotdeauna rezultatul este cel dorit. Într-un procent important, femeile se întorc la agresor, îl caută, se complac în aceasta situație, de aici decurgând un lung șir de neplăceri, drame care, de multe ori, își pun amprenta pe dezvoltarea psiho-emoțională a copiilor.

Șeful Complexului de Servicii Comunitare nr.  2 din Bârlad consideră că prevenția are un rol important, de aceea și dorește să se implice alături de specialiștii Centrului în activități la care să participe membri ai comunității, de diferite vârste, atât din mediul urban cât și din cel rural. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*