Cum să faci bani pe timpul pandemiei de coronavirus. Cât costă sfaturile pentru reglarea scaunului de mașină al copiilor sau pentru alte treburi ciudatetavi.cojocaru

În plină pandemie de coronavirus, milioane de oameni de pe întreg cuprinsul planetei au rămas șomeri sau s-au ales cu veniturile „ciuntite”.

Australienii au găsit o modalitate inedită de a face bani și în timpul izolării. Concret, o platformă digitală cuprinde cererile oamenilor care chiar vor să nu se expună nici unui risc, dar au nevoie pentru diverse treburi de oameni din afară, a notat Nine News.

Pe această platformă s-au înscris mulți „freelanceri” care au răspuns comenzilor venite pe site. Cele mai numeroase au fost cererile legate de cumpărăturile de strictă necesitate.

Nici coronavirusul n-a putut să „omoare” nevoia oamenilor de a termina diverse treburi pentru care au avut nevoie de asistență sau de ajutor din afară. Sau de un simplu sfat pentru realizarea lor.

Tronul din schiuri vechi

Mulți au fost dispuși să plătească pentru treburi dintre cele mai obscure.

Un australian a cerut ajutorul cuiva pentru montarea unei trambuline de cinci metri în grădina casei sale, altcineva a solicitat ajutor din exterior pentru a-i coase o fustă. Un alt client a solicitat regazonarea grădinii, iar altul a comandat un tron din schiuri vechi.

Un australian a cerut un tron din schiuri vechi

Cei dornici de un câștig rapid s-au „bătut” pe cererile clienților care și-au postat doleanțele pe AirTasker.

„În urmă cu patru săptămâni ne pregăteam pentru ce e mai rău, eram foarte îngrijorați de ceea ce urma să se întâmple. Dar a fost grozav să văd că oamenii s-au adaptat rapid și n-au lăsat ultimele evenimente să le perturbe prea mult viețile”, a declarat Tim Fung, creatorul acestei platforme unde fiecare scrie de ce are nevoie și cine se simte capabil să ajute fără contact direct o face.

Tim Fung a constatat la începutul pandemiei și când s-a instaurat izolarea obligatorie o renunțare aproape totală la orice activitate fizică din partea oamenilor.

Curând, oamenii au început să facă diverse cereri pentru alții dispuși să facă „treburi murdare”. Astfel, au existat comenzi pentru curățarea vomei de câine.

S-a constatat dezvoltarea constantă a unor cereri noi, adaptate timpurilor. Astfel, cele mai în vogă rămân cumpărăturile sau comenzile „fără contact”. Cine vrea, de exemplu, o pizza roagă pe cineva să i-o aducă acasă și s-o lase pe verandă și îi plătește serviciul în cont.

450 de dolari din sfaturi pentru aranjarea scaunelor de mașină

Numărul acestor comenzi s-a triplat. Alții au vrut să termine diverse treburi, dar nu știau cum s-o facă, n-aveau „know-how-ul” necesar.

„Îndemânarea și talentul sunt uneori mai importante decât forța fizică. O mulțime de treburi nu sunt terminate nu din pricina lipsei forței fizice, ci datorită lipsei cunoștințelor despre cum trebuie făcute lucrurile”, a mai spus Tim Fung.

Tara, o tânără care-și oferea serviciile și înaintea pandemiei, a spus stop activităților fizice la începutul pandemiei. Dar apoi s-a gândit la nevoile copiilor și ale îngrijitorilor lor.

„Călătoriile sunt încă necesare, copiii cresc în continuare, scaunele de bebeluși din mașină trebuie reglate sau instalate”, și-a spus Tara. Și ea câștigă 450 de dolari australieni într-un singur weekend pentru astfel de activități.

Dar nu se duce la cei cu copii mici, nu le instalează scaunele micuților în mașini și nu le reglează după mărimea potrivită cu mâinile ei, ca înainte, ci le oferă consultanță la telefon sau realizează un film prin care să le explice pașii.

Având în vedere că autoritățile cred că rata șomajului va ajunge la 10 procente în luna iunie în Australia, astfel de joburi vor fi foarte căutate. Atât de cei care au ceva de spus sau de arătat într-un domeniu, cât și de cei care au nevoie de un sfat de la distanță.

Un australian a chemat un specialist în regazonare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button