Home » Justitie » Violatorii din Văleni rămân în arest

Violatorii din Văleni rămân în arest

de Marian MOCANU

Violatorii din Văleni nu au avut noroc nici de această dată să fie eliberați din arest, judecătorii Tribunalului Vaslui respingând contestația făcută de doi dintre ei, Ovidiu Silviu Burada și Alin Dumitru Rotaru. Cei doi au contestat decizia luată de magistrații Judecătoriei Vaslui care au hotărât, pe data de 22 ianuarie, menținerea acestora după gratii, respingând totodată cererile celor șapte inculpați de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu arest la domiciliu.

Cererea celor doi violatori a fost pusă în dezbatere joi, 12 februarie, atunci când, prezente la Tribunalul Vaslui, rudele tinerilor sperau într-o sentință pozitivă, respectiv eliberarea din arest, însă pronunțarea a fost amânată pentru ieri, atunci când judecătorii au decis respingerea contestațiilor formulate și menținerea după gratii a inculpaților Ovidiu Silviu Burada, Silviu Avădănei, Paul Andrei Burlacu, Ionuț Bogdan Boicu, Alin Dumitru Rotaru și Petrică Ionuț Bolboceanu.

Cei șase vălenari sunt acuzați de comiterea infracțiunii de viol cu circumstanțe grave, alături de ei mai fiind arestat încă un consătean Surleac Ioan, ultimul fiind cercetat doar pentru viol. Un motiv pentru care, deși procurorii au finalizat dosarul în care tinerii din Văleni au fost trimiși în judecată este sălbăticia cu care aceștia au violat o tânără de 18 ani, elevă la un liceu din municipiul Vaslui.

După ce, în după-amiaza zilei de 12 noiembrie anul trecut, Silviu Ovidiu Burada, de 20 de ani și Paul Andrei Burlacu, de 27 ani, au convins-o pe fata care se întorcea de la cursuri să se urce în mașina lor, sub pretextul că o vor conduce acasă, la Muntenii de Sus, aceștia au dus-o de fapt pe un câmp din apropierea localității Moara Domnească unde au violat-o. Cei doi, aflați sub influența băuturilor alcoolice, nu s-au mulțumit să-și satisfacă doar ei nevoile sexuale, ci au mai chemat și alți prieteni, care au forțat-o pe tânără prin amenințări și lovituri să întrețină raproturi sexuale, ba mai mult, atunci când fata a leșinat, au trezit-o turnându-i țuică pe față. După ce tânăra a scăpat din mâinile violatorilor și a povestit părinților ce a pățit, aceștia au chemat poliția, care i-a identificat în scurt timp pe agresori, procurorii emițând mandat de reținere, confirmat de judecători, care au decis judecarea lor în stare de arest preventiv.

Procesul violatorilor din Văleni va începe luna viitoare la Judecătoria Vaslui, cei șapte tineri riscând o pedepsă de până la 12 ani închisoare pentru viol și lipsire de libertate.

de Marian MOCANU Violatorii din Văleni nu au avut noroc nici de această dată să fie eliberați din arest, judecătorii Tribunalului Vaslui respingând contestația făcută de doi dintre ei, Ovidiu Silviu Burada și Alin Dumitru Rotaru. Cei doi au contestat decizia luată de magistrații Judecătoriei Vaslui care au hotărât, pe data de 22 ianuarie, menținerea acestora după gratii, respingând totodată cererile celor șapte inculpați de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu arest la domiciliu. Cererea celor doi violatori a fost pusă în dezbatere joi, 12 februarie, atunci când, prezente la Tribunalul Vaslui, rudele tinerilor sperau într-o sentință pozitivă, respectiv…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile